Добрата критика е лично мнение, поднесено интелигентно. Интервю с критика Чандлър Бър на страницата VPP Портал

22 юли 2011

Woman In Rose, Alessandro Dell` Acqua






лансиран 2005 г.
Eau de Toilette
Olfactive Group: Floral Green


Иска се


да си много принципен за да се разграничиш от името си, когато не можеш да гарантираш повече за него. Или щур. За друго обяснение не се сещам като чета за Alessandro Dell` Acqua. Защо иначе този талантлив италианец с бяла и равна усмивка, като на оверлог мината, ще изостави собствения си бранд. Модният дизайнер завършва института по изкуства в Неапол в началото на 80-те и работи за някои от големите имена на модата, специализирайки се в плетени тоалети. Завоюва си свое място на високия подиум и през 1995-та регистрира собствена, едноименна марка. Успешна, ако съдя по това, че Winona Ryder, Gwyneth Paltrow, Padma Lakshmi, Sophie Dahl, Iman са носили тоалетите му. И изведнъж, през юни 2009-та, разпраща писмо до медиите, с коeто уведомява, че предстоящите за следващата година колекции ще бъдат произведени без негово одобрение и без да се увери, че съответстват на това, което е моделирал. Сухо, кратко и ясно Alessandro Dell` Acqua се развежда със собственото си име, защото не може да гарантира за него. Продължава с друго име - N°21 и още следващата година представя нова колекция. N°21 идва от рождения ден на дизайнера и е негово щастливо число. Преди да промени адреса си обаче, оставя след себе си три парфюма.



“ Това е моята


жена, чувствена и привлекателна, загърната в парфюми, които извикват женственост и страст. Които я правят главен герой в провокиращи ситуации като от приказки.” Така описва Alessandro Dell` Acqua последния парфюм на едноименния си бранд - Woman In Rose. Твърде несъответстващо описание за този летен и тънък парфюм, по мое мнение. Много повече биха подхождали думите му за първия му парфюм Alessandro Dell` Acqua (2001). Или не е помирисал какво са създали парфюмерите по неговото задание или са се разминали диаметрално. Налели са в този парфюм, който предполага роза отвсякъде, аромат без роза. Освен ако не са имали предвид розов грейпфрут с In Rose или косвено постигнат мирис на рози. Нищо, че стои нарисувана на флакона и кутията и въпреки името си, Woman In Rose е прохладен летен парфюм с аромат на грейпфрут и вода, и без пряка роза. Акватичен и охлаждащ много повече, отколкото провокиращ страсти.



Цитрусовото начало



е на кайпириня с много розов грейпфрут. Кайпириня е националният бразилски коктейл и се прави по автентична рецепта с лайм и cachaça, като кашаса е ром от захарна тръстика. В Woman In Rose е посочена кайпириня в състава (fragrantica.com се е поразсеяла отново), но няма сякаш зелен лимон, а категорично розов грейпфрут. Без горчивината му от Aqua Allegoria Pamplelune (Guerlain) и много по-акватичен от Eau de Pamplemousse Rose (Hermes), въпреки, че там е най-прозрачният възможен и няма накъде повече. Толкова акватичен тук, че е подмокрил сърцевината от фрезии и мента (жасминът не го разпознавам). Фрезиите са измити, а ментата усещам като едно, единствено листо в украсен коктейл и не ми носи яркозелен мирис. Не съм и мислила, че има разлика между освежаващ и охлаждащ летен аромат, но Woman In Rose само ме охлажда, без да освежава. Това, защото не съм любител на акватичните нотки. Чувствам се само мокра, което е приятно, но различно от свежо. До кедър, мускус и сандалово дърво не стигам изобщо. Стоя си само добре омокрена и гарантирана срещу пресушаване. Ако се замислям, може да реша, че във водата, с която съм се омокрила е имало розови листа. Трябва обаче, много да се замисля.



Твърде воднист



и младежки измит идва за мен Woman In Rose. Обвинявам питахая (драконовият плод) от състава, която съдържа 90% вода като краставиците. Купувам често питахая за декорации, понеже харесвам асиметричните кактусови израстъци по нея, но в парфюм, ако е тя причината за водното усещане, не я одобрявам. С изключение на хубавия и достоверен грейпфрут от първия половин час, нищо друго не ми държи вниманието, да не кажа, че ме и подразва да мириша акватично. Акватичните нотки имат достатъчно почитатели и без мен. Woman In Rose е за тях. Мокро летен.

Няма коментари:

Публикуване на коментар