Добрата критика е лично мнение, поднесено интелигентно. Интервю с критика Чандлър Бър на страницата VPP Портал

10 декември 2010

Crystal Noir, Versace



лансиран 2004 г.
Eau de Toilette
Olfactive Group: Oriental Floral



Топъл и деликатен,

но прочувствен аромат, който не страда от ограничения за сезонност, повод или възраст на своята дама. Той владее по една мимикрия за всички : топлото го разнежва, студът дава кристални отблясъци на искрите му, младостта го прави фин, а зрелостта луксозен. Делникът го разхубавява, а празникът му дава тържествени оттенъци. И всичко това без да му се налага да се нагажда - Crystal Noir е просто перфектно балансиран върху всички ключови точки на парфюмната нужда. Остава да си намери ценителка, която да му повери своето излъчване, а той ще възнагради доверието й като подчертае най-чувственото и нежно в него.


Ароматното начало



e за кратко сочно – плодово. Макар да не съм любител на плодовите нотки, съм особено приятно изненадана от узрялата череша, чиято хруптива, натурална сладост е заострена с малко горчив грейпфрут. В нито една фаза на развитие не намирам описаният в структурата на аромата кокосов орех и това ме радва; осезаемо негово присъствие би направило за мен картината като лоша репродукция. Алдехидите за сметка на това са отчетливо присъствени. Усещането за чистота, свежест и слънце, което привнасят, прави упоителните иначе гардения и жасмин от композицията много по-невинни и енигматични. Същинската топлина и чувство струи от щедро добавена амбра.



След



Jasmin Noir (Bvlgari), Crystal Noir е вторият парфюм, за който откривам една невероятна особеност. Той не попада върху кожата по познатия начин, с ясно различими точки на апликация. Напротив, ароматът се приплъзва и разстила, като настъпващ талаз мъгла ме загръща. Не мога да кажа къде точно съм нанесла, независимо колко близо до кожата е било. Дали това е особеност на оренталската цветна група, към която се числят и двата парфюма не знам, но ще търся и други образци от нея за да докажа тази си теория за пълзящата топлина. Освен холограмните ароматни контури, с които ме очертават, и двата парфюма ми действат идентично на настроението – мечтателно. А дали не е noir общият им знаменател? Всъщност паралелът между двата аромата направих независимо от името и групата, само по уханието. Фактологическите подробности сравних в последствие. Като разлика между двата, в полза на Crystal Noir, отчитам по-добрата му трайност и по-искрящото арооматно начало.

1 коментар:

morkovianka каза...

Съгласна съм с паралела,който правите между 2-та парфюма.Те са изключително различни и като настроение,и като трайност,и като интензитет.Но общото между тях е КЛАСЪТ парфюм и по-точно-КЛАСАТА.Дори приложени в минимални дози,силно интригуват даже хора,които нямат никаква ''парфюмна култура'' и такива,които не използват парфюм.Дори тихи като звучене,те отличават приносителката си с красивата си и изтънчената природа,която е обусловена не само от майсторството за композиране на аромата,но и във фините и качествени съставки.
Това е-КЛАСАТА си е КЛАСА.Където и да отидеш,тя е с теб.

Публикуване на коментар