Добрата критика е лично мнение, поднесено интелигентно. Интервю с критика Чандлър Бър на страницата VPP Портал

23 февруари 2011

Tocadilly, Rochas




въведен 1997 г.
Eau de Toilette
Olfactive Group: Floral



Tocadilly

е моят антиоксидантен и хидратиращ парфюм. И духът се нуждае от такава грижа, не само кожата, но докато с качествения крем за лице постигам комфорт за бръчките и тена, с този аромат неутрализирам умората отвътре. Хидратантно свеж и сочен, тонизиращо жизнерадостен, пролетно оптимистичен, Tocadilly е като Q10 в парфюмен вид. Според създателите посветен на младата жена, която не се колебае да се наслаждава на живота. Според мен подходящ за всяка възраст, на която й се прииска да се освежи. Осезаем, с трайно присъствие, цветен и слънчев. Закачлив и с добро настроение.


Люлякът

и най-вече краставицата от връхните нотки, ми обясниха защо чувствам такъв аромата. Нямаше да я разпозная, ако не бях прочела. Усещах хидратантното начало като пухкав, лек крем за лице. Сега няма да сбъркам, ако кажа, че това е популярният български крем Краставичен, който помня от времето преди Nivea. Кокос, жасмин и зюмбюли са посочени още в парфюмния състав. Винаги съм мислила, че не обичам кокос и ще го разпозная веднага. В Tocadilly той не се усеща като в блокче Bounty или като в бонбони Rafaello, нито като в перилен препарат. Ако го има изразен, то е млечен и леко пудрен. Колкото да жасмина и зюмбюлите, категорично не ги усещам с общоизвестния им аромат. Истината е, че нищо от изброеното не се усеща буквално, а преобладават кремообразни цветя и краставица.



Категорично


не харесвам парфюмния флакон, въпреки, че харесвам и Tocade и Tocadilly, които споделят вида му. Tocadilly е представен като по-малката сестра на Tocade, но както често става и в реалността, двете сестри не си приличат. Шишето на парфюма всъщност, отразява много точно цветовете на аромата – резидаво от краставица, нежно лилаво от люляк и зюмбюл. Ако ви се прииска да си направите енергизираща маска на духа, срещу пролетна умора и злободневие, Tocadilly е точното име. Нанасяйте щедро, противопоказания няма.

Няма коментари:

Публикуване на коментар