Добрата критика е лично мнение, поднесено интелигентно. Интервю с критика Чандлър Бър на страницата VPP Портал

06 март 2011

Innocent Summer Flash, Thierry Mugler





лансиран 2006 г.
Eau de Toilette
Olfactive Group: Oriental Vanilla

На всеки


гардероб е нужен по един такъв парфюм – спортен и свеж. Не мога да сравня с Innocent (1998), понеже не познавам този първообраз, но вярвам на мненията, че Summer Flash е по-добър, просто защото е добър. Спортен и тонизиращ като дезодорант, но с динамично присъствие на парфюм. Лятото в името на аромата е по-скоро подвеждащо - Innocent Summer Flash се вписва във всеки неглиже ден, независимо от сезона. Енергичното му съобщение ме подтиква да действам, да се раздвижа и да отхвърля затлачените задачи. Чужди са му романтичните и буквално женствени настроения, но не бих се появила в офиса с него. Една интензивност непрекъснато ме препраща към фитнес салона или пътеката за тичане. В моя конкретен случай на алеята за разходка.


Всъщност


интензивността се набива на очи само с ароматното начало. Отдавна свикнах, че от Thierry Mugler не обичат да си споделят парфюмните пирамиди и посочват само незначителен минимум от състава на ароматите си. В Innocent Summer Flash са посочени само алдехиди, червени плодове, мускус и пралини, а като противоречие ароматът е определен като Oriental Vanilla. Така погледнато трябва да е от вкусните, за които казваме yummy. Плодовото присъствие е обаче различно и небуквално – като сиропа от коктейлни череши и вишни. Сладък е наистина, но умерено и резливо, не захарно. В нито един момент не ми заприличва на десерт. Ако ви плашат алдехидите като типични за ароматите от миналото, тук няма основание за притеснения. В този парфюм те внасят много свежест и усещане за чистота. Вместо пралини, всеки път ми се привижда някое водно цвете, със слезист мирис – лилия или лотос. С изсъхването си Innocent Summer Flash утихва и дори се разнежва, но остава да доминира усещането за чистота, като след душ с качествен и силен гел. Усещам миризмата и надалеч от мен, което значи, че ще ме разпознават по него.


Ароматът,


който поднася Innocent Summer Flash, е достатъчно разпространен и е само един от многото аранжименти на спортно-елегантната тематика в парфюмите. Интересно ми е как без да е акватичен, ме кара да мисля за вода и освежаване. Оценявам високо и енергизиращото плодово присъствие, което не е така посредствено и химично като в много от съвременните парфюми. Ако не беше парфюм, сигурно щеше да се продава на рафта на енергизиращите напитки.. Заради добрият му баланс бих могла теоретично да го опиша и като унисекс. Не е достатъчно характерен или оригинален, но и свежестта му не е от евтинеещата, въпреки, че втръсва бързо. Фитнес парфюм.

Няма коментари:

Публикуване на коментар