Добрата критика е лично мнение, поднесено интелигентно. Интервю с критика Чандлър Бър на страницата VPP Портал

20 февруари 2011

Daisy Black Edition, Marc Jacobs





Еau de Parfum
Olfactive Group:
Woody Floral Musk


Ода на радостта



в парфюмни ноти, слушам всеки път, щом се парфюмирам. Неподправената радост от живота, оптимизъм и желание да свършим нещо красиво, са синтезирали в този прекрасен парфюм. Втечнили са онези моменти, в които без видима причина, нещо изпърхва в нас, преминава странен ток по съществото ни и денят се усмихва. Тих и необясним възторг ме обзема в такива моменти, които за мен е трудно да нарисувам, а Daisy успява с една своя капка. Жизнерадостно сочен, но изключително елегантен, без фалцетни акценти е този аромат. Оптимизмът му се съчетава най-вече с пролетта, но аз си преливам от него през всички сезони. И най-дебелият лед се предава пред нежната му топлина, а вятърът е влюбен в него. Веднъж дори успях да видя влюбеният им танц във въздуха, докато крачех по алеята към къщи. Някакъв изгубил се под облаците лъч, се опитваше да си намери пътя обратно и за кратко оцвети като в дъга тангото на вятъра и маргаритката. Ако не беше толкова поетично, щях да кажа далеч по-прозаично, че гледах реклама. От онези интерактивни клипове, в които цветята извират отнякъде и се въртят във въздуха.


Най-кристалните


плодови връхни нотки, които познавам, ми поднася Daisy. Ако някой чете тази страница редовно, сигурно съм му досадила отдавна с оплакванията си за евтино фруктозно присъствие в много аромати. В Daisy се радвам като дете на нежно приглушените диви ягоди и червен грейпфрут, съчетани с листа на виолетка. Всъщност, различавам основно червения грейпфрут и тактичния намек за теменужка, който познавам от Balenciaga Paris (Cristobal Balenciaga). Още влажни теменужки извират от средните нотки, ретуширани с гардения и жасмин, който обаче не усещам в тежката му концентрация. Daisy изсъхва изключително луксозно до мускусно-дървесна база, която пък е идентична с тази в She Wood Velvet Forest Wood (DSQUARED²).


Луксът


и нежното внушение за женственост, са принципните отлики на Daisy с Balenciaga Paris и She Wood Velvet Forest Wood. По характер на усещането и много от ароматните компоненти, трите аромата са идентични, като Daisy е в пъти по-ефирен и луксозен. Всъщност, той е от класата на Femme (Hugo Boss). Без да имат буквално общи черти, но есенциално същи. Когато преди няколко месеца разпечатах флакона, си помислих, че неговата извънземна красота и най-вече официалният му вид, не подхождат на радостната течност в него. Сега съм убедена, че флаконът на Daisy Black Edition е първата заявка за изящно изрисуваните най-финни наши емоции, които са отразени в аромата. Невъзможно ми се струва някой да не хареса този парфюм. Бих го подарила, независимо от възрастта, с убедеността, че правя изискан подарък, който ще озари своята дама и ще й донесе нежно настроение. Още по-точно: с Daisy бих подарила изкуство.

Няма коментари:

Публикуване на коментар