Добрата критика е лично мнение, поднесено интелигентно. Интервю с критика Чандлър Бър на страницата VPP Портал

25 март 2011

Tresor In Love, Lancôme




лансиран март, 2010 г.
Eau de Parfum
Olfactive Group: Floral Fruity


Сещате


ли се за онова мило чувство на кротка радост и тихо задоволство, когато си сама у дома и подредиш. Всичко светва и сияе от мястото си, а проветреният въздух трепери. Цветята във вазата, са в кристално прозрачна вода и по стеблата им има от онези въздушни мехурчета, които увеличават като с лупа чистотата у дома. Полираните плодове в купата на масата греят, а развълнуваното от отворения прозорец перде, гали гледката. Краката ти се прегъват от сладката умора, но след малко си идват любимите хора, които ще те целунат. Ей това прелестно усещане, са уловили в този красив парфюм. Нежно и мило, съвършено чисто ухание е Tresor In Love. Не мисля, че любовта в името му, е буквалната, страстна любов. Тази е обич към хубавото, във всичките му измерения. И понеже всички го обичаме, парфюмът е за всички, но не е неадрисан. На плика му са надписали: до влюбените в красивото и деликатното.



Жизнено


и сочно е ароматното начало, в което плодовете изпъкват, но без лъскавината си. Нарисувани са като с пастели и крушата и нектарините във връхните нотки, а розовият пипер съвсем е тонирал сладостта им. Смесват се мигновено с цветята от сърцевината и стават луксозни. Розата и жасминът наблюдават отдалеч, с монокъл, представлението на мъхеста праскова, в млечен на цвят костюм. По-наблизо, в ложата, са виолетки, но уловени като през попивателна хартия. Съвсем деликатни и въображаеми са останали. И кедър и мускус откривам като никога, когато сравнявам усещанията си с описаните базисни нотки. Tresor In Love съхне изящно и бързо.


Няма


да им се наситя на тези прелестно – луксозни и нежни аромати, дори разликата между тях да е един полутон. Tresor In Love е в представителния хор на Floral Fruity и е солист заедно с Femme (Hugo Boss) и Romance (Ralph Lauren). Трите ароматa не пеят триглас, понеже разликата между тембрите им е незначителна. Пеят в канон, като повтарят една и съща нежна и пролетна мелодия, подемайки я от различно начало. Ако сте инфектирани със свръхтежжи и присъствени аромати, парфюмът може да ви се стори безвкусно слаб. Обаче, не е. Той е елегантен аромат за пролетта, за чист ден. За светли дрехи и бистър тен.

1 коментар:

stenlym каза...

Прекрасно описание, както винаги, макар че аз не всичко чувствам както го описваш.
Моля, при възможност да разкажеш за Валентина/Валентино - http://www.fragrantica.com/perfume/Valentino/Valentina-12770.html и един аромат, който поглеждам от време на време, но още не мога да реша дали го искам - Старлайт на Айгнер http://www.fragrantica.com/perfume/Etienne-Aigner/Starlight-4719.html!

Публикуване на коментар