Добрата критика е лично мнение, поднесено интелигентно. Интервю с критика Чандлър Бър на страницата VPP Портал

23 ноември 2010

S.T. Dupont pour Femme, S.T. Dupont



лансиран 1998 г.
Eau de Parfum
Olfactive Group: Chypre Floral


Превъзходен,


необсебващ шипър, който се прелива с аурата на приносителката си. Без да хвърля сянка върху нея, уханието подчертава нейната взискателност. Ароматът си търси обаче специална жена – амбициозна и несломима, мъдра, прагматична. Не и пресметлива. Денят на тази жена не е обикновен – той е винаги одухотворен от нещо вихрено – било то мисъл, стремеж или чародейство някакво. Дори когато е нехайно облечена, в тоалета на тази жена присъства някаква закачка, нещо живо. Най-често обаче, дамата на този парфюм е с красивите си дрехи, дори у дома. Представям си я дейна, съсредоточена, уважавана. За да е всичко това, тя е поне над 30-те.



Дълго търсих цветята


от многокомпонетната пирамида на парфюма. При първото ми запознанство с уханието, то ми се представи като дървесно-смолисто и мъхесто. Огромната купа плодове от връхните нотки отказа самостоятелна аудиенция с мен, за моя огромна радост. Понеже не съм почитател на плодовите съдържими в парфюмите, се радвам, че не открих нищо от пъпеша, касиса и маракуята. Колкото повече се вглеждах в аромата, толкова по-любопитни цветни образи се избистряха. От безконечната листа на цветята в средните редове на парфюма, най – отчетливо е за мен цикламено-карамфиловото присъствие. В средата на цветния букет е центрирана една роза – оранжева и слънчева, с едри, но не особено маслени цветове. Базата на парфюма е всичко онова, което класният шипров аромат трябва да притежава за дълбочина, трайност и лукс. Любимите ми амбра, дъбов мъх, кедър и пачули са залог, че S.T. Dupont pour Femme ще бъде подобаващо оценен от всяка почитателка на шипри.



Няма да търся специален повод


или сезон за да посягам към S.T. Dupont pour Femme. Той самият осмисля ежедневието специално. Парфюмът настройва респектиращо и диктува спазване на дистанцията с неговата притежателка. Без да е задушлив или строг, ароматът държи на разстояние. Това го прави особено подходящ за случаите, в които искам да демонстрирам тежест и умения. Един мениджър, провеждащ интервю за работа, е априори спечелен с този аромат. Но също и любимият мъж, когато искам да му припомня кой управлява парада.
___________________________________________________________________________________
И цялото това богато впечатление благодарение на моята ароматна кръстница, която ме запозна с парфюма. Оставам й задължена.

Няма коментари:

Публикуване на коментар