Добрата критика е лично мнение, поднесено интелигентно. Интервю с критика Чандлър Бър на страницата VPP Портал

17 септември 2011

Private Blend Azure Lime, Tom Ford
лансиран 2010 г.
Еau de Parfum
UNISEX
Olfactive Group:
Floral Woody Musk


Azure Limee лауреатът от годишните FiFi Awards 2011 в категорията Specialty Luxe Men’s. Състезава се и в същата категория за жени, но си остана с номинацията. Въпреки тези му престижни отличия и нищо, че беше единственият в серията, лансиран за цялата 2010, парфюмът мина незабелязано дори покрай най-страстните почитатели на частната линия аромати на култовия Том Форд. Докато се наканя да пиша за него, се появиха Neroli Portofino Collection, Jasmin Rouge и Lavender Palm от поредицата Private Blend, които припалиха повече страсти. Обяснявам си го с жестоката цена, която има, а пък е свежо цитрусов и не е умопомрачително ексклузивен мирис като останалите. И тъй както не е, му дължа особено признание. Убедих се, че хубавият цитрусов парфюм е трудна мисия, която често се изражда или в препарат за фаянс или в киселчок, който ми нагърчва физиономията. Най-трудно при цитрусовата парфюмна миризма ме се струва да докараш усещане за лукс. Azure Lime покрива норматива ми.


“Ароматъте вдъхновен от остров Mustique, където Том Форд обича да прекарва ваканциите си.” – това разказа Caroline Geerlings, новият Президент на Tom Ford Beauty, която получи наградата от името на Том Форд. Mustique се оказа малък частен остров в Карибско море, предпочитан от звезди и кралски особи. Заподозрях го, че е позирал за снимките от онези фототапети за хол, с палми и невъзможно тюркоазено сини води, които се купуваха само от Кореком. Още ме подиграват за един такъв, който бях залепила някога в нарочно засечена ниша, понеже си е кичозно насред панелен апартамент. Парфюмерите от Givaudan, помогнали на Том Форд да втечни екзотичните си почивки са трио – Antoine Lee, Rodrigo Flores-Roux, Ellen Molner. Тази информация не се подмята твърде из Мрежата, по-хитър ход е да ни внушат, че самият идол Том Форд стои зад парфюмите от Private Blend. “Той създаде тази частна серия през 2007 – ма, в която се работи само с най-редките и най-уникалните парфюмни съставки.” – казва Caroline Geerlings в тронното слово при връчване на FiFi наградата.


Лазурен лаймкаквото е името на парфюма, го описва достатъчно ясно предварително и без да чете човек ревюта. В зелените лимони lime винаги си намирам интересен привкус на нещо като канела или поне на екзотично подправка, с което ги отличавам от обикновените лимони. В Azure Lime засичам това особено чувство за съвсем кратко в началото и през останалото време си мисля за обикновен свеж лимон. Неподслаждан, бистър лимонов сок, от който обаче не ми скрипват зъбите. Свежо и прохладно е само, без да ми изтръпва челюстта. Освен носовете зад аромата и ароматните съставки са добре засекретени под твърде общото – цитрусови, цветни и мускусни нотки. Дори и така сугестирана и даже като се напрягам, не откривам цветята, които биха дали по-женствен наклон. Налитам на тънко и мокро дървесно лико и прозрачен мускус, до което свеждам дългия остатък. Дървесният му, олекотен фон е от същия вид като в She Wood (DSQUARED²), заради които много го набеждават за мъжки – мирише на влажно дърво.
Azure Lime е тънък като цяло и далеч не оправдава Еau de Parfum концентрацията си с осезаемост. Ако не чета от флакона си, мога да предположа Eau de Cologne или дори старият, хубав зелен Fa дезодорант, който се наричаше карибски лимон.


Отива му


наградата в категорията за мъже на този мирис. Така приятно проветрено и чисто ще ми е хубаво да ме лъхне добре избръснат мъж в асансьора. Излъчва здраве и тонус по луксозен начин, без да е фитнес аромат. Върви му бялата риза и кожената чанта на юпитата, но и моята бяла рокля Кармен за плажа. След първия половин час остава само луксозно обтритата ми с мускус, чиста кожа. Надеждна при близък контакт миризма и ограничена в къс радиус свежест без излишно лустро. Скъпа поддръжка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар