Добрата критика е лично мнение, поднесено интелигентно. Интервю с критика Чандлър Бър на страницата VPP Портал

17 септември 2011

Private Blend Azure Lime, Tom Ford




лансиран 2010 г.
Еau de Parfum
UNISEX
Olfactive Group:
Floral Woody Musk


Azure Lime



e лауреатът от годишните FiFi Awards 2011 в категорията Specialty Luxe Men’s. Състезава се и в същата категория за жени, но си остана с номинацията. Въпреки тези му престижни отличия и нищо, че беше единственият в серията, лансиран за цялата 2010, парфюмът мина незабелязано дори покрай най-страстните почитатели на частната линия аромати на култовия Том Форд. Докато се наканя да пиша за него, се появиха Neroli Portofino Collection, Jasmin Rouge и Lavender Palm от поредицата Private Blend, които припалиха повече страсти. Обяснявам си го с жестоката цена, която има, а пък е свежо цитрусов и не е умопомрачително ексклузивен мирис като останалите. И тъй както не е, му дължа особено признание. Убедих се, че хубавият цитрусов парфюм е трудна мисия, която често се изражда или в препарат за фаянс или в киселчок, който ми нагърчва физиономията. Най-трудно при цитрусовата парфюмна миризма ме се струва да докараш усещане за лукс. Azure Lime покрива норматива ми.


“Ароматът



е вдъхновен от остров Mustique, където Том Форд обича да прекарва ваканциите си.” – това разказа Caroline Geerlings, новият Президент на Tom Ford Beauty, която получи наградата от името на Том Форд. Mustique се оказа малък частен остров в Карибско море, предпочитан от звезди и кралски особи. Заподозрях го, че е позирал за снимките от онези фототапети за хол, с палми и невъзможно тюркоазено сини води, които се купуваха само от Кореком. Още ме подиграват за един такъв, който бях залепила някога в нарочно засечена ниша, понеже си е кичозно насред панелен апартамент. Парфюмерите от Givaudan, помогнали на Том Форд да втечни екзотичните си почивки са трио – Antoine Lee, Rodrigo Flores-Roux, Ellen Molner. Тази информация не се подмята твърде из Мрежата, по-хитър ход е да ни внушат, че самият идол Том Форд стои зад парфюмите от Private Blend. “Той създаде тази частна серия през 2007 – ма, в която се работи само с най-редките и най-уникалните парфюмни съставки.” – казва Caroline Geerlings в тронното слово при връчване на FiFi наградата.


Лазурен лайм



каквото е името на парфюма, го описва достатъчно ясно предварително и без да чете човек ревюта. В зелените лимони lime винаги си намирам интересен привкус на нещо като канела или поне на екзотично подправка, с което ги отличавам от обикновените лимони. В Azure Lime засичам това особено чувство за съвсем кратко в началото и през останалото време си мисля за обикновен свеж лимон. Неподслаждан, бистър лимонов сок, от който обаче не ми скрипват зъбите. Свежо и прохладно е само, без да ми изтръпва челюстта. Освен носовете зад аромата и ароматните съставки са добре засекретени под твърде общото – цитрусови, цветни и мускусни нотки. Дори и така сугестирана и даже като се напрягам, не откривам цветята, които биха дали по-женствен наклон. Налитам на тънко и мокро дървесно лико и прозрачен мускус, до което свеждам дългия остатък. Дървесният му, олекотен фон е от същия вид като в She Wood (DSQUARED²), заради които много го набеждават за мъжки – мирише на влажно дърво.
Azure Lime е тънък като цяло и далеч не оправдава Еau de Parfum концентрацията си с осезаемост. Ако не чета от флакона си, мога да предположа Eau de Cologne или дори старият, хубав зелен Fa дезодорант, който се наричаше карибски лимон.


Отива му


наградата в категорията за мъже на този мирис. Така приятно проветрено и чисто ще ми е хубаво да ме лъхне добре избръснат мъж в асансьора. Излъчва здраве и тонус по луксозен начин, без да е фитнес аромат. Върви му бялата риза и кожената чанта на юпитата, но и моята бяла рокля Кармен за плажа. След първия половин час остава само луксозно обтритата ми с мускус, чиста кожа. Надеждна при близък контакт миризма и ограничена в къс радиус свежест без излишно лустро. Скъпа поддръжка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар