Добрата критика е лично мнение, поднесено интелигентно. Интервю с критика Чандлър Бър на страницата VPP Портал

16 юни 2011

Prends-Moi, Veld`s






лансиран 2011 г.
Еau de Minceur
Olfactive Group:
Floral Fruity

Чудех се наскоро



кога ли точно ще се прицелят и парфюмерите в слабото ни място - мечтаната Кейт Мос фигура. Невъзможно ми се струваше да не дойде някой на идеята за парфюмна експлоатация на тази мечта. Не ме оставиха да се чудя дълго. От два месеца насам, на рафта е поредният революционен продукт, който обещава връщане към S номерациите. Този път не става дума за най-новото чудодейно хапче, а за парфюм, съчетал олфактивната наука с неврокозметиката. Няма ирония в казаното от мен, въпреки, че мога да науча на някои модерни трикове самият Тома Неверни. Veld`s е водеща френска марка за красота, зад която стои бившият модел Joyce Musy и звучи достатъчно сериозно, за да не се излага с голи приказки.


Парфюмът за отслабване


Prends-Moi, което в превод от френски би звучало Вземи ме, се продава с листовка с указания за употреба, точно като медикамент, без да е такъв. Според Google съм първият, който пише за продукта на български език, което пък ме задължава да го разкажа по-подробно. Prends-Moi съдържа комплекс от активни неврокозметични съставки – бетафролин, карнитин, кофеин, екстракт от водорасли и пр. В контакт с кожата, парфюмът отключва освобождаването на β-ендорфини, известни повече като хормони на щастието. Последващото чувство на пълноценност и доволство редуцира стреса, пристъпите на горещ глад*, булимичните пристъпи, неконтролираното похапване между основните храни за деня. Всичко това би трябвало, според указанията, да се случи на кератиноцитно ниво**, а предаваното съобщение за отслабване се извършва по веригата неврони, чак докато стигне до онази част от мозъка ни, наричана хипокампус, в която се съхранява олфактивната ни памет. Особено важен за успеха на реакцията е пълноценният контакт с кожата. Затова ни и препоръчват да нанасяме щедро върху деколтето и врата след сутрешния душ. Парфюмът може и се препоръчва да се втрива нежно и върху проблематични зони. Оптималното парфюмиране е поне четири пъти през деня, както и всеки път като тръгнем да мишкуваме за храна. Обещанието е за розово облаче щастие и увереност, което пази от нерегламентирани похапвания. Каквото и да напиша за предполагаемия ефект, ще се тълкува с две наум, затова и нищо няма да напиша. Особено като се присетя как реагирам аз на текстове от такова естество.


Не знам дали


честото подновяване на Prends-Moi гарантира отслабването, обаче е нужно, ако искам да съм парфюмирана, така както аз го разбирам. Ароматът е много фин и нежен, но не го търся с лупа на носа. Осезаем е и най-вече специфичен. Във връхните нотки преобладава акватичното чувство, подсилено с бергамот, грейпфрут и мандарина. Не си представяйте типично цитрусово, ароматно начало. Нещо съвършено фино и олекотено е, а акватичните нотки не са електролитно нагнетени. Само хидратират и освежават. В ароматното сърце са посочили деликатен жасмин, иланг-иланг и оросен люляк. Тях наистина ги разпознавам, с предпочитания към люляка. И отново е лек и ефирен, като цялостното усещане за парфюма. Ако не гледам нотописа, бих казала, че е мирис на липа или бъз, носен от съседна градина. Нито пачули, нито сандалово дърво се усеща в изсъхналия парфюм-щастие. Мирише на бял мускус, което ще рече на чисто и приятно. Остава и усещане за плодове, между другото вметнати. Prends-Moi е с намалено съдържание на алкохол, което наистина го прави подходящ за лятото, както са обявили от Veld`s .

Един ненаписан критерий


за качество е фактът, че парфюмът се предлага от престижния немски сайт ausliebezumduft.de, където е най-добрата селекция на нишови парфюми. Не мога да сравня или оприлича Prends-Moi с много от познатите аромати. Дори и с малко не мога, заради интересната му, характерна миризма. Може да мине за освежаващ спрей, но се предлага като парфюм. Качествена миризма е, която не обсебва и не се врязва рязко в личното пространство. Присъства като нежен акцент – нещо като паяжинно леко шалче, небрежно преметнато. Ако изключа обещаваният му при дълготрайна употреба ефект, цената от 59 евро за 100 мл. може да ми се стори пресилена. Най-вече с оглед на трайността, която е общата за такива аромати и не е изключителната дълготрайност на някои цветно – шипрови миризми. Интересно решение за предстоящите топли дни с предполагаем бонус ефект. Пропуснали са само факта, че някои като мен, пълнеят именно от щастие. А иначе, хубав парфюм.
____________________________________________________________________________________
* буквално от Heißhunger (нем.) – силен, неудържим глад
** клетки на живия епидермис на кожата и определена част на лигавицата на устата, която образува кератин.

1 коментар:

Анонимен каза...

Натали, моля за описание на впечатленията ти от Burberry Tender Touch. Благодаря!

Публикуване на коментар