Добрата критика е лично мнение, поднесено интелигентно. Интервю с критика Чандлър Бър на страницата VPP Портал

02 януари 2011

So You, Giorgio Beverly Hills



лансиран 2002 г.
Eau de Parfum
Olfactive Group: Oriental Floral


Тежък


като сценична завеса аромат, подходящ за вечерни изяви на зряла дама. Тя е с плътен, трислоен макиаж, задължителни ръкавици и визонена перелина. Тази дама няма да слезе от автомобила преди да й отворят вратата и да й подадат ръка, защото масивните й бижута ще я съборят. Тя е високо в нечия йерархия и държи да се спазва субординацията, ако ше в нейно подчинение да е само една домашна помощница. Мнителна и тщеславна е покровителката на So You, а в нейно присъствие протоколът следва да се спазва дословно. За властолюбива хала, с насечени движения и дрезгаво мъжествен глас е създаден този парфюм, който според мен може да се носи и като унисекс.


Мимолетно


спиртно е острото начало на парфюма. Не, че е толкова скъп парфюм, но това начало съвсем го поевтинява. За щастие е наистина кратко. Тежка и задушлива е туберозата, която засенчва останалите цветя в сърцевината, а розов пипер предупреждава колко е опасна тази властелинка. Не откривам нежните теменужки, нито маслената роза, още по-малко бледата водна лилия. Туберозно и коравосърдечно е ароматното сърце. Съхне бавно това ухание, затова и бавно се смекчава острото му присъствие, въпреки топлината на амбра, мускус и ванилия в базовите нотки.


Преди


да опозная прекрасни хора, които умеят да носят с красота туберозни аромати, смятах, че отявлената тубероза в парфюмите е най-угнетителната нотка. Не бих могла да нося такива аромати, към които спада и So You, но ми е изключително любопитно как съумяват това другите и най-вече как интерпретират самата тубероза. За мен тя остава тежка и задушлива, твърде властна за да вирее каквото и да било друго цвете в сянката й. Ако трябва да сравня So You с някой от малкото парфюми, които познавам детайлно, то най-близо е звученето му до това на Gio (Giorgio Armani). Парфюми табу за мен.

Няма коментари:

Публикуване на коментар