Добрата критика е лично мнение, поднесено интелигентно. Интервю с критика Чандлър Бър на страницата VPP Портал

21 октомври 2010

Ode au Rêve, Yves Rocher



Eau de Toilette
OlfactiveGroup: Woody Musk.


Дайте втори шанс


на това прелестно ухание, ако по една или друга причина, като мен сте го подминавали. Бездънно дълбоко, огнено сияйно - такова го преоткривам, след като полирах от праха флакона с неправилна форма на отвяна от вятъра капка дъжд. Красотата дебне във всеки милилитър от този миловиден, но непретенциозен флакон. Стихийно ухание, достойно за тържеството на деня или празника на вечерта. Отиват му обаче не фанфари, а тромбони на този аромат, има в него царствено величие. Трудната за домогване жена му отива, тази от която вее класа. Онази, която може да одумаме като снобарка, но на която тайничко искаме да приличаме – тя му приляга на този парфюм.


Безрадостното начало



трябва да е причината да забравя, че имам този парфюм върху тоалетката и да го оставя да прашасва. Противно на парфюмната логика връхните нотки са съставени единствено от сандалово дърво, което съм свикнала да виждам в базата на ароматите. Именно неговият пепелив слой покрива плътно сиянието на аромата, няма я искрящата кристалност на цветята или плодовете и усещането е за лишен от живец аромат. Но само лекичко да се отупа от тази пепел, уханието разгръща стихия лавинообразно и пари навред по кожата. Пари не като от пожар, а като от жарещо въгленче, изтърколило се от купа и прогорило дупка. В красивите отблясъци на този нелумтящ огън масления жасмин от сърцевината се топи безконечно. Прекрасно и дълго дими базата на този аромат - в тамяново – мускусния му дим дълго гъделичка носа фината ванилия.


Ода на мечтите,

така сe превежда името, и мисля, че подхожда чудесно на аромата. Мечтите ни ни задължават и ни издигат над самите нас, както класата на този парфюм също го може. Ако обърна словореда, ще получа Мечтаната ода и пак би прилягало на това трудно за копиране, запечатващо се в ноздрите и съзнанието ухание, което не крещи, а деликатно налага своя царствен лукс.

Няма коментари:

Публикуване на коментар