Добрата критика е лично мнение, поднесено интелигентно. Интервю с критика Чандлър Бър на страницата VPP Портал

27 ноември 2010

Explosive, Etienne Aigner



лансиран 1986 г.
Еau de Toilette
Olfactive Group: Chypre Floral


Разкошен,


цветен шипров аромат, от най-любимите ми. Explosive е зряло, дълбоко и плътно ухание за сложната душевност на една непреходна дама. Името, драпираният черен флакон, който ми напомня за вечерна рокля, луксозният шал с който загръща приносителката си и който се плъзга интимно по раменете – всичко пресъздава една истинска експлозия на чувствеността. Рицарката на това ухание е емоционална, фина и романтична. Дори когато се налага да носи спортно облекло, тя ще го направи с финес и ще избере клин и модерна туника, а не същински спортен екип. Осъзната жена е тя, а това предполага, че е подминала тридесетте. Дама на музите е и няма да я срещнете в счетоводна кантора. Дори ако самата тя не е човек на изкуството, е поне нечий импресарио.



Стройната


ароматна пирамида е съградена от всичко, заради което шипровите ухания имат толкова почитатели. Връхните нотки от кориандър, бергамот и алдехиди са звучни, но спиртни, което отдавам на факта, че Explosive е тоалетна вода, а не парфюмна такава. Спиртното начало е съвсем кратко и след отшумяването му се разтваря маслената красота на цветния букет от сърцевината. Там е прекрасната, наситена роза, упоена от слънце, както и звънка момина сълза, здравец и ирисов корен. Подозирам, че описаният здравец от средните нотки е всъщност индрише, толкова ясно го долавям. Медно-лимонената му свежест не може да бъде сбъркана, а зелените му листа очертават като с мъхеста рамка пурпурната роза от букета. Базата на Explosive е истинско съкровище – ветивер, мъх, пачули, мускус и сандалово дърво. Топла и трайна е тази комбинация, съхнеща луксозно и едва доловимо сапунено.


Една по-млада дама


ще отмине този аромат като го квалифицира ретро и тежък. Вероятно е така и това е причината да не е толкова популярен, но си заслужава теста при всяко едно положение. Explosive пунтира L´Arte di Gucci не само във флакона, без да е така агресивно подканящ като него, което го прави по-подходящ и за дневна светлина. Като вечна пленничка на изведения от производство L´Arte di Gucci, си отбелязвам Explosive за своевременно попълване на количествата. Доставя ми истинска наслада да го нося независимо от сезона и ме кара да се чувствам женствена - по един старомоден, но кокетен начин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар