Добрата критика е лично мнение, поднесено интелигентно. Интервю с критика Чандлър Бър на страницата VPP Портал

01 януари 2011

Meteorites, Guerlain



лансиран 2000 г.
изведен от производство
Eau de Toilette
Olfactive Group: Floral


Пудрено


теменужен аромат, с нежно и замечтано излъчване. Пролетно е неговото присъствие, ведро и слънчево. Сравнен със съвременните, по-хищни аромати, Meteorites изглежда дори наивно с романтичните си асоциации за лилаво пламенееща поляна, застелена с горски теменужки. Романтична и замечтана е и феята от уханието, с цветно венче на главата и дълга ленена рокля с копчета във форма на цветя. Добро по детски е сърцето й, и детски радости могат да я трогнат. Винаги усмихната и лъчезарна е дамата, която ще украси най-цветно това ухание. Макар, че не е официален, вечерен или тържествен, не ми се иска да определя Meteorites и като ежедневен: той е за романтичните моменти, в които искаме да извикаме момичето в нас.


Ирис

и пролетна зеленина са композирани във връхните нотки, но са мимолетни като съвсем лек повей на въздуха. Нежното сърце на аромата е изцяло теменужно. Добре затоплени, виолетките от средните нотки отдават своето слънце и ведрина. Наситени са тези теменужки, плътни и мастилени. Още по-лилава става рисунката щом се добави и хелиотроп от базата на аромата. С всяка минута изсъхване, Meteorites става по-женствено пудрен и елегантен. Няма я детската наивност, но остава детската доброта.


Носталгично


ми действа Meteorites, понеже ме връща в детството при едно от любимите лакомства - пликче с виолетки. Плезихме лилавите си езици и хрускахме звучно бонбоните, улисани в детско безгрижие. Почти успявам да върна времето с този аромат. Винаги щом го нося, забравям да сложа бижута и грим. Избирам слънчева дреха и пускам пролетта в себе си. Сякаш ръцете ми се издължават и кожата прозира от деликатност, сякаш ме е навалял млечно лилав дъжд от нежност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар