Добрата критика е лично мнение, поднесено интелигентно. Интервю с критика Чандлър Бър на страницата VPP Портал

18 декември 2010

J`Aime Les Fleurs, La Perla



лансиран 2008
Eau de Toilette
Olfactive Group: Floral


Пролетна


нежност струи от този деликатен аромат. Цветята в него са затоплени, но като от майско слънце, още неопърлени от летни лъчи. Няма жажда в този букет, той е сочно дъхав от роса. J`Aime Les Fleurs е като първата усмивка на пролетта и си търси порцеланово нежна дама, която да закичи с цветния си венец. Слънчево и непринудено е общуването на парфюма с кожата, а това го прави чудесен ежедневен аромат за затоплящо се време. Липсва му плътност за да е вечерен, но пък, ако вечерта е топла, той ще я разнежи. Качествен, неспиртен и ненатрапчив, с леко като дантела присъствие, този аромат парфюмира с оптимизъм и придава нежен ореол на женствеността.



Пъстри


фрезии са превзели връхните нотки на J`Aime Les Fleurs. Грейпфрут, сочна зелена ябълка и теменужени листа са посочени още в най-горния ред на ароматната му пирамида, но от тях единствено ябълковата резливост засичам. Повелител на парфюмното сърце е божурът: бял и розов, нежен, млечен. Нито глогът, нито прасковата, които са още в средните нотки, могат да променят цялостното усещане за божурено ухание. J`Aime Les Fleurs съхне дълго и дава възможност на любителите на божура да се радват продължително на необезпокоеното му господство. Базата на аромата е топла: сандалово дърво, чувствена амбра и едва доловим мускус.



По начина,



по който J`Aime Les Fleurs подчертава слънчевата страна и нежността на своята дама, той ми напомня за друг представител на цветната парфюмна група - Laura (Laura Biagiotti). Под цветните воали и на двата парфюма се чувствам по-длъжна към себе си като жена. Да преметна копринен шал или да вървя по-изправена и усмихната.
Сравнен с J`Aime, който е и първообраза на тази обичлива серия на La Perla, J`Aime Les Fleurs е по-артистичен, по-деликатен, по-женствен.
Не съм сигурна дали носейки J`Aime Les Fleurs, аз заявявам, че обичам цветя, какъвто е преводът на парфюмното име. По-скоро ароматът запява, че обича избралите го, които умее да превръща в цветя.

2 коментара:

Анонимен каза...

Много бих се радвала, ако по коледните празници споделите впечатления си от Cantate на Yves Rocher.
Истински тъгувам по този аромат- защо спират от производство такива прекрасни парфюмии?!

Натали Никол каза...

Много съжалявам, че пропуснах коледните празници, но откриването на аромата отне време. Очаквайте в най-скоро време неговата премиера. Благодаря за проявения към страницата интерес.

Публикуване на коментар