Добрата критика е лично мнение, поднесено интелигентно. Интервю с критика Чандлър Бър на страницата VPP Портал

05 ноември 2010

Trussardi, Trussardi




на пазара от 1984 г.
Eau de Toilette
Olfactive Group: Chypre Floral


Високоволтов шипър


е този аромат, макар да не е съвсем цветен, а кожен. Подчертано властолюбиво присъствие налага, но не и тестостеронно. Без да е мъжкарана, музата на този аромат е честолюбива господарка на духа и обкръжението си. Тя е екстравагантна, но само точно толкова, колкото да събуди респекта и любопитството ви. Маникюрът й не е ален, а има металически отблясъци – също като тонът й, когато е засегната. Дори опърпани джинси изглеждат върху тази дама като скъп тоалет, защото тя има изсечено тяло, което диктува на дрехите върху себе си, как точно трябва да стоят.

Скъпо обработена кожа

доминира в това ухание от начало до самия му край. Без да е визонена, тази кожа скърца със своята лъскавина. Това не е кожата на каубойското ласо, а на красивия, с инкрустации колан, с огромна метална тока; на луксозното дамско портмоне. Другата доминанта в парфюма са подправките и дървесните смоли. Тръпчив кориандър и мъхест здравец са задушили като троскот цветните добавки. В една обрасла и неподдържана градина, подтиснатите по този начин рози, момини сълзи и зюмбюли, биха представлявали жалка картина; тук обаче невидимото им присъствие предопределя дамския характер на парфюма.


Задължителен за гардероба


на почитателките на цветните шипри е Trussardi, особено за онези от тях, които ценят господството на дървесните и кожени ноти в ароматите. Специфичен, труден за харесване е този неежедневен парфюм. Ако можех да си го позволя, бих си купила дървена хижа в алпийска планина за да съм в тон с този парфюм. Докато осъществя тази си мечта, ще го впръсквам винаги когато надявам кожени чизми и дънки за разходка в гората.

Няма коментари:

Публикуване на коментар