Добрата критика е лично мнение, поднесено интелигентно. Интервю с критика Чандлър Бър на страницата VPP Портал

22 декември 2010

Eau de 3 Sisley, Sisley






въведен април, 2009
Eau de Parfum


Силно присъствен,

като всички останали парфюми на Sisley е и Eau de 3. И като всички тях - с характер. Като три сестри или като жена с трите й, различни лица, е замислена серията Eau de Sisley. Това трето лице е енергично, съсредоточено, дейно. Лицето на зряла жена, която кипи в своя добре организиран делник. Интересна е тази дама, но ме стряска със своята дисциплина и подреденост. Около нея го няма женския, творчески хаос, а бюрото й е разтребено като на инженер. Вместо отрупана тоалетка в спалнята, тя има малък рафт само с най-нужните и децентни средства за разкрасяване. Гардеробът й съдържа предимно панталони, а разбиранията й за женствен тоалет се изчерпват със семпли, строго елегантни костюми. Чувствам се несвойствено в нейния парфюм, както би се чувствала и тя в моите дълги, разкроени рокли или артистично орнаментирани туники. Има нещо по мъжки остро в нейните черти, прическа, в движенията й, и тази отсеченост се отразява в аромата. Буквално преведено от парфюмен език, това означава, че Eau de 3 Sisley ще подразни тези, които недолюбват мъжките нотки в дамската парфюмерия. На тях, ароматът ще им се стори одеколонов и остро цитрусов. И няма да са далеч от истината.


Силно горчиво



е ароматното начало на Eau de 3 Sisley. Толкова горчиво, че лицето ми конвулсира в неволна гримаса. Най-горчивият и стипчив грейпфрут е обсебил връхните нотки. Лимоните и останалите цитруси в най-горният ароматен ред са режещо кисели, но разхлаждащо свежи. Прерязването е съвсем краткотрайно, и отдолу веднага избива джинджифиловата екзотика на сърцевината. Eau de 3 Sisley съхне кратко и с времето се настанява все по-кремообразно върху кожата. В базисните нотки на аромата се различават без особено усилие пачули и ветивер. Последен се усеща мускусът. Ванилията от описаната база, е недоловима за мен. Общото усещане от самото начало до крайното свиване на парфюма, е тонизиращо и разхлаждащо. Това го прави чудесен, ежедневен аромат за лятото, когато мъжките му, одеколонови нотки се предават пред горещината. Дори при най-безпощадни горещини, усещането за свежест е гарантирано.



Труден


за харесване, но интересен е Eau de 3 Sisley. Нека не ви заблуждава първоначалната одеколонова цитрусовост. Не бързайте да причислите парфюма към мъжките аромати с характеристики на афтършейв. Ако му дадете малко време да се уталожи, той ще се отплати с искрящо свежа струя. Обливащите му, енергизиращи вълни, внасят ред и работоспособност в летните жеги. Около мен се завихря прохлада, сякаш не съм където съм, а в хвойнова гора.
Нямаше да имам нищо против да изтърпявам по-често острото начало, ако дълготрайността на аромата беше по-добра. Дали защото го сравнявам с дълготрайността на други аромати на Sisley, или защото е така замислен, Eau de 3 трябва да подновявам на всеки два часа. Специфичен аромат със специфично приложение - е категорията, в която архивирам този парфюм.

1 коментар:

Unknown каза...

Страхотно ревю. С удоволствие следя блога ви и за огромно съжаление отдавна нищо ново не сте публикували. Липсвате на феновете ви :) Колкото до този аромат аз съм мъж и буквално се влюбих в него на едно летище. Бях много раздвоен защото не пишеше дали е pour femme или pour homme но реших да рискувам. Това е вълшебен еликсир предназначен за лятна употреба. По добре от вас не бих могъл да го опиша - точно по същия начин го възприемам и аз. Огромен минус - много е нетраен. Но си струва за усещането!

Публикуване на коментар