Добрата критика е лично мнение, поднесено интелигентно. Интервю с критика Чандлър Бър на страницата VPP Портал

12 ноември 2010

Laura, Laura Biagiotti



създаден 1994 год.
Eau de Toilette
Olfactive Group: Floral


Нежно,


но не нежно-деликатно, а нежно-чувствено, прекрасно ухание. Късни пролетни и летни цветя са са заплели в косите на Laura, а босите й стъпки в тревата попиват дъхавата роса. Омагьосващ аромат за дами от всяка възраст, които умеят да носят титлата жена. Цветното му, креместо присъствие може да направи денят пъстър и уханен, без привидно да се е случило нещо специално. Този аромат ми внушава нежно, без команди, да се върна от вратата, да разреша косата си и да оправя гънките по дрехите. Да освежа гланца върху устните, да говоря звънко, да бъда жена.


Не е случайно,


че Laura спада към цветните, а не цветно-плодови аромати, независимо от факта, че дългият ред от връхни нотки е почти изцяло плодов. Многобройните плодове на парфюмната повърхност се усещат не буквално, а косвено, чрез тяхната бистра сочност. Сърцевината на уханието представлява препълнена ваза с цветя, чието съчетание не би хрумнало и на най – авангардният флорист – аранжор. Орхидеи и циклами, фрезии и рози, момини сълзи и ирис, теменужки и жасмин са така пъстро размесени в букета, че цветовете се преливат като в дъга. В базата също не е пестено нито от количество, нито от разнообразие. Ветивер и амбра са обаче съставките, които правят луксозно и дълготрайно изсъхването на парфюма.


Макар да не съм особен ценител


на цветните парфюмни ухания, съм щастлива, че открих Laura. Горещо препоръчвам нейната нежна чувственост, която носи женско самочувствие през деня, вечерта, в делника и празника. Ако прибавим и много добрата трайност, парфюмът се превръща в луксозен аксесоар на достъпна цена. Под цветната перелина на този аромат се чувствам невидима за лошите неща и недосегаема за лошите помисли.

Няма коментари:

Публикуване на коментар