Добрата критика е лично мнение, поднесено интелигентно. Интервю с критика Чандлър Бър на страницата VPP Портал

18 октомври 2010

Vanille Noire, Yves Rocher



на пазара от септември, 2010
Еau de Parfum
Olfactive Group: Oriental


Не очаквайте бабиния сладкиш,

нито мамината торта. Въпреки недвусмисленото си име, този пети аромат от колекцията Secrets d'Essences, рисува ванилията не в обичайния й пеньоар, а в изящна, черна одежда. Такава, каквато можете да я усетите в нежногорчив шоколад – елегантна и ненатрапчива. В този смисъл и уханието е необсебващо, непарадиращо. Трудно ще го долавяте както вие, така и околните, но пък различилите го, ще оценят стила на дизайнера. Един аромат без възраст, без определени черти и маниери, който би се вписал в повечето поводи, при които посягаме към парфюм, като изключим най-официалните. Независимо от вечерния си тоалет тук, ванилията удря своя гурме-печат.


Четвъртина нота,


е едно от многото значения на noire във френския език. Дали е търсен този скрит смислов ефект не знам, но пък в квартета на съставките ванилията свири първа цигулка. Тук, тя е букет от Бурбонска ванилия, ванилия от Таити и Уганда, всяка от които представя различните достойнства на растението. Мимоза, кедър и портокалова мандарина заформят квартетното звучене, но от тях отчитам единствено мандариново портокаловите фини резенки. Общото усещане за аромата е подчертано сухо, трудно доловимо, недостатъчно характерно за парфюмен подпис.



Трайността на аромата

преценявам също като незадоволителна. Вероятно върху една не толкова, пергаментно- суха кожа, каквато е моята, би попило това ухание значително по-добре. Жената, която си търси този парфюм трябва да е смугла. Една блондинка рискува да се превърне от фин черен шоколад в хрускава курабийка, с която сме си засладили помежду другото.

Няма коментари:

Публикуване на коментар