Добрата критика е лично мнение, поднесено интелигентно. Интервю с критика Чандлър Бър на страницата VPP Портал

03 януари 2011

John Varvatos, John Varvatos




въведен февруари, 2008
Eau de Parfum
Olfactive Group: Chypre Floral
(снимката е линк за увеличение)


Първият

дамски парфюм на известният, най-вече с мъжка мода дизайнер, не е същински цветен шипър или е по-скоро съвременен такъв. Няма го масираното присъствие, с което се характеризират класическите представители на тази парфюмна група. Ароматът не щипе истински въздуха като тях, а само го пощипва нежно. Ефирно е присъствието му и необременяващо, което го прави ежедневно приложим, дори в чувствително работно обкръжение. Не му липсва и представителност, за да се впише дискретно и в по-официално дневно събитие, независимо от сезона. Парфюмът би подчертал деликатността на своята дама, ретуширайки всички ръбчета във външността и натюрела. Точно така деликатен е на повърхността ароматът, а силата на характера му, се усеща близо до кожата.


Изцяло плодови



са връхните нотки, но не са елементарно пресъздадени. Напротив, придават искрящо и сочно начало и се изнизват достатъчно бързо за да не подразнят нелуксозно. По тази причина не мога да се съглася с мненията, окачествяващи John Varvatos като поредният, скучен цветно-плодов аромат. Парфюмното сърце е от своя страна изцяло цветно. Роза и качествено обработен жасмин долавям, но далеч неагресивно. Сякаш са спотаени тези цветя и ароматът им се носи от по-далеч: като букет от съседната стая, чийто аромат нахлува с танца на въздуха. Цветното присъствие в John Varvatos не е зрелищно и пищно, а е децентно и скъпо приглушено. Щом изсъхне добре този парфюм, разбирам, че става въпрос все пак за цветен шипър. Дъбовият мъх и пачули не могат да останат незабелязании. Характерното им присъствие, макар омекотено от бобова тонка и див мед в базата, ми носят добре познатото пощипване в ноздрите.



По-скоро цветен,

отколкото същински шипров, John Varvatos дава възможност на онези, които харесват класически шипри, но ги намират твърде обсебващи за самите себе си, да се насладят на елегантността на тази безспорна кралица на парфюмните групи. Като недостатък на парфюма отчитам дълготрайността на аромата. Без да е лоша, тази дълготрайност ми е недостатъчна за един по-натоварен ден. Нанасяйки щедро от вътрешната страна на дрехите, успявам да удължа все пак присъствието на този интересен аромат. Разглеждайки снимки от частната вечеря за лансиране на парфюма в имението на Джон Варватос през февруари, 2008, откривам бременната му съпруга Джойс, муза и съавторка на парфюма. Точна такава си представям и аз дамата от парфюмния флакон – крехка, но уверена , обичана. Убедена в добрия си вкус.

Няма коментари:

Публикуване на коментар