Добрата критика е лично мнение, поднесено интелигентно. Интервю с критика Чандлър Бър на страницата VPP Портал

16 ноември 2010

Shiny Creation, La Perla




Eau de Toilette
Olfactive Group: Floral Fruity

Обръщали ли сте внимание


как ухае във фризьорски салон? На хубав лак за коса. А помните ли стъклениците от миналото с помпа, която приличаше на помпата на апарат за кръвно налягане, пълни с онзи лепкав, но уханен лак за коса? Въоръжени с тези флакони, фризьорките обикаляха около току-що фризираната клиентка, а от маркуча на помпата се разнасяше свистящ звук докато съвършената прическа биваше бетонирана. Е, значи може да си представите много бързо този идентичен мирис, брат-близнак на описания. Ако нищо от изброеното не задейства асоциативното ви въображение, припомнете си лакочистител от новото поколение, без ацетон. И в двата случая си представете добре обгрижена, поддържана жена, чийто час за разхубавяващ салон е по-важен от часа при лекаря.


Точно


по описания по-горе начин се разтваря Shiny Creation. Нетипично за парфюмно ухание, леко химическо е това начало, но в никой случай не е неприятно. Веднъж щом лакът за коса поизсъхне, което става сравнително бързо, се открива живописната красота на огромен букет от нарциси. Не обаче жълти нарциси, които са леко арогантни, а бели и нежни, с дребен цвят стръкове. Описаните в структурата на аромата рози, жасмин и момини сълзи са почти неотличими в този бял букет. За сметка на това пък, сандаловото дърво, мускусът и смолите затоплят базата на парфюма, така, че усещането да е като от мохерен шал около врата.


Не разбирам защо


е причислено това ефирно ухание към цветно-плодовата парфюмна група. Може би заради белия касис, но пък той така се съчетава и подсилва уханието на белите нарциси, че не си заслужава да говорим за плодово присъствие в аромата. Той влияе положително върху самочувствието ми – усещам се прясно ондулирана и фризирана в скъп салон за красота. Макар да не мога да произнеса суперлативи по адрес на Shiny Creation, факт е, че той остава в Топ 100 на моите предпочитания. Макар и в дъното на тази класация, атестацията е показателна, като се има предвид, че при мен поне две ухания дневно не успяват да се домогнат до тази листа.

1 коментар:

Анонимен каза...

Pak edno prekrasno tvorenie na Natalie

Obicham te

tvoi Herr Nikoloffff

Публикуване на коментар