Добрата критика е лично мнение, поднесено интелигентно. Интервю с критика Чандлър Бър на страницата VPP Портал

13 март 2011

Angel Liqueur de Parfum, Thierry Mugler




лансиран август, 2009 г.
Eau de Parfum
Olfactive Group: Oriental Vanilla

Уж


същият като именития си предшественик Angel (1992), но и не е. Eдно паралелно тестване може да докаже разликите между двата, на пръв поглед еднакви аромата. Мотивът не може да бъде сбъркан, но изпълнението се различава. В детайли, но осезаемо се различава. За моите сравнения парфюмирах двете ръце едновременно. Ако първо помириша Angel Liqueur de Parfum, то Angel от другата ръка не мога да усетя изобщо първите десетина минути. Все едно не е там. Невероятно, но разигравах етюда достатъчно дълго, за да се убедя, че в Angel Liqueur de Parfum има нещо много интензивно, което ти взема обонянието и не можеш да усетиш дори мощния му предшественик. Изумително красив парфюм е този ликьорен вариант – омекотен и с по-женствени акценти от оригиналната формула.


Дали


е вярна легендата, че този и някои други лимитирани аромати ни Thierry Mugler отлежават в специални складове за да придобият дъх като качествено бренди, не знам. Angel Liqueur de Parfum има определено фин дървесен оттенък и мога да си го представя отлежавал наистина в дъбова или черешова бъчва. Действително е ликьор, толкова мека и сияеща светлина струи от него. Пачули е изпилено и заоблено, сравнено с класическия Angel. В неговия случай, това означава, че е омекотено камфоровото му присъствие. Сладостта е отново тъмна, но рафинирана и кадифена. В Angel Liqueur de Parfum, различавам и карамелените и шоколадови нотки, които безуспешно търсех в класическия вариант. Дълбок, плътен, прекрасен аромат. Като в красивите реклами, запазени за мъже – чаша искрящ коняк и силует в сянка, който стои на кожен диван срещу отблясъци от камина. Само че в картината тук, стои мекият силует на жена.


Двата


аромата се изравняват чак като изсъхнат добре. За онези, които харесват класическия Angel , но им идва твърде мощен камфоровият оттенък на пачули, ликьореният вариант би бил цяло съкровище. Плътното, но меко излъчване на Angel Liqueur de Parfum, го прави не просто по-женствен, а и по-официален. Остава за мен вечерен парфюм, както и Angel, но сякаш зимата не е вече задължителна за да отнеме от мощта на пачули. Тук тя е предварително отнета. Струваха ми се обидно малко 35-те милилитра, но сега съм сигурна, че ще стигнат за години. В случая с този парфюм имам и усещането, че ароматът няма да се пресече, а ще зрее с времето като най-скъпият коняк Henri IV Dudognon Heritage. Безобразно скъп, но безсрамно траен е и този парфюмен конячен ликьор.

Няма коментари:

Публикуване на коментар