Добрата критика е лично мнение, поднесено интелигентно. Интервю с критика Чандлър Бър на страницата VPP Портал

29 ноември 2010

Emotion, Pierre Cardin




лансиран 2005 г.
Eau de Parfum
Olfactive Group: Chypre Floral


Съдейко по годината


на лансиране приемам, че този аромат спада към т.нар. модерни шипри, които са по-ненатрапчиви и лесни за носене. Точно такъв го възприемам и аз: up-to-date и лесен, но недостатъчно характерен. В моите представи шипровото ухание е по-бодливо и по-своенравно. Emotion е като със шлайф огладен, приляга като кроен по теб, не се натрапва, не се домогва до същността ти, но не я и подчертава, а само я маркира. Един безобиден аромат за ежедневието на динамичната жена, доверила се на марката Pierre Cardin, без да влага особен труд или творчество в избора си. Приятен и свеж е Emotion, но без светлосенки и дълбочина.


След


J´Aime (La Perla), това е вторият шипър, който идентифицирам като по-скоро плодов, отколкото цветен. Виновно за това при мен е очевидно присъствието на личи и касис във връхните нотки и при двата парфюма, което създава усещането за блудкавост и безформено ароматно начало. Цветята от сърцето на уханието са красиви, но сякаш ги съзерцавам на външен вид и не мога да се насладя на плътността им. Орхидея и лотус са и без това в природата неинтензивни на мирис, но тук са едва загатнати. Най-отчетливо е присъствието на жасмина. Чест му прави, че е много добре балансиран и рафиниран. В базата са пачули, амбра и дървесни нотки, които обаче са пестени и това се е отразило зле върху дълготрайността на парфюма.


Не съм ентусиазирана


от Emotion, нито пък с лоши чувства. Просто не открих неговата емоция или по-точно връзката с амбициозното му име. Експериментите ми в различна обстановка и температура доказаха, че ароматът е универсален и припасва добре, особено за един забързан ден, в който нямам много време за себе си. Мацвам набързо червило, хуквам по задачи и денят се превръща в уморен. И все пак е Pierre Cardin.

Няма коментари:

Публикуване на коментар