Добрата критика е лично мнение, поднесено интелигентно. Интервю с критика Чандлър Бър на страницата VPP Портал

30 ноември 2010

Initial, Boucheron



въведен 2000 г.
Eau de Parfum
Olfactive Group: Floral


Незаслужено непопулярен


е останал този аромат. Толкова по-добре за всички познавачи, на които приляга – няма да се чувстват копирани в тълпата. Initial е плътен, но лазурен, без спиртни или други евтини оттенъци аромат. Без да се затрудни това ухание може да озари един по-особен делник, но и да украси празника. Няма да се впише добре в антуража на съвсем младите дами, прекалено меден е за целта. За познавачите сред тях, долната граница е 25. Всяка година в плюс над тази бариера ще прибавя още обаяние към парфюма. Пищна пола с волани или права с цепка отзад, къдрава блуза или ангорско поло, всичко елегантно има в гардероба на Initial. Ако избера за него панталон, ще взема най-женствения, с висока до бюста талия и широк колан. Мислейки за сезоните, които му подхождат, изниква ранната, обагрена есен или циганското лято. Тогава, когато грее, но горещината не размазва красивия нотопис на парфюма. Такава умерена топлина открих, че катализира най-красивото в аромата.


Свеж мандаринов сок
,

подправен със щипка пипер. На вкус вероятно би било нетипично, но на мирис тези най-отчетливи връхни нотки са живописни и стимулиращи. Дивите цветя от сърцевината на парфюма са нежни, но много наситени. В техния букет са разпръснати есенно бяла и деликатна роза, прецъфтяващ жасмин. Точно от диви цветя е събиран и медът от базата на аромата. Всяко такова цвете е крехко на стебло и не го забелязваме когато е само. Шепа такива цветове са вече истинска радост за очите, а медът от тях не е така захарно покъртващ, а нежен и млечен. Мускус и бадеми има още в базата на Initial и макар да не ги усещам ясно, чувствам, че са там по разливащата се топлина от аромата. Няма неошлайфани ъгли в цялата ароматна пирамида, съзвучието е пленяващо.


Няма да се настани


трайно сред фаворитите ми този парфюм, но ще се радвам дълго на придобития флакон с формата на висяща перла върху колие. Почитател съм на по-резки аромати, но това не ми пречи да оценя финото и същевременно чувствено излъчване, което подарява Initial. Ангелски кротка, но не тъжна въздишка, чувам всеки път щом отворя изящната перлена висулка. Сякаш там е стаена една по-добра от мен жена, с чието благоволение временно се ползвам.

1 коментар:

bis каза...

Здравей! Обожавам твоите ревюта, и искам да те помоля, ако имаш възможността да представиш и Bucheron Quatre през твоята гледна точка!
Поздрави!!!

Публикуване на коментар