Добрата критика е лично мнение, поднесено интелигентно. Интервю с критика Чандлър Бър на страницата VPP Портал

19 ноември 2010

SILKE WILHELM I



създаден 2009 г.
Еau de Parfum


Две думи за дизайнерката


Непознатата за нашите ширини немска дизайнерка, създава своята едноименна марка SILKE WILHELM I през 2003 год. Уникалният й стил носи етикет AUDIOVISUAL COUTURE, а дрехите, които създава, обединяват изчистени линии, семпли едноцветни десени, минимум аксесоари, но с тежки драпиращи акценти. Въпреки подчертания стремеж към некомплицираност, тоалетите на дизайнерката носят характерния й почерк, имат самобитен и оригинален дух, могат да бъдат безпогрешно разпознати. Разностранните интереси на германката, в които освен мода, фигурират още фотография, PR, хореография, журналистика, се простират дори до парфюмната индустрия. Една година след като печели Petra Fashion Award, дизайнерката създава първия си, едноименен парфюм.


Без да е труден ,



SILKE WILHELM I не е и от масовите аромати, които държат да се харесат на младата публика. Напротив, той залага на една зряла изтънченост и своеобразна оригиналност, достойна за парфюмен подпис на жената над 25, но далеч преди зенита й. Самият аромат е нетежък и необсебващ, но внушава тежест и уверено присъствие, точно както една крехка, но реализирана дама, може без много думи и жестикулации да ви привлече вниманието. Хладната немска красота олицетворява уханието и с това определение визирам естествено русата, висока германка, която може и негримирана и в омотан шал да изглежда притегателна. В кръвта й няма много слънце, не се пали лесно, но в хладнокръвието и пресметливостта й, има много еманципирана женственост. Хладнобледи са и съставките в ароматната пирамида : магнолия, сандалово дърво, неузряла мандарина. Дълбочината в базата на аромата идва от опушена с тамян амбра. Тамянът тук не е църковно – гробовен, а оптимално дозиран за луксозно състаряване на уханието и отчетливо присъствен, за радост на почитателките му в парфюмните аромати.


Заинтригувана съм

от това непарадиращо ухание. В парфюма не усещам нито една искряща, жизнерадостна нота, и това го прави класически строг, подходящ за официално събитие или офис ежедневие на дама с мениджърски функции. Сенчестата му красота се откроява силно на фона на крещящите от радост съвременни ухания и ще го притежавам с удоволствие за минорните си настроения. Цената на 50 мл. SILKE WILHELM I е 90 евро и може да бъде намерен в избрани парфюмерии Дъглас, както и в KADEWE в Берлин. За щастие на всички любопитни, парфюмът може да бъде открит и купен за една трета от тази цена в немското аукцион пространство. Луксозният, изчистен флакон, скъпата кадифена опаковка, монограмът, самото ухание – всичко говори за стил и класа, без парвенюшки оттенъци. A must try.

Няма коментари:

Публикуване на коментар