Добрата критика е лично мнение, поднесено интелигентно. Интервю с критика Чандлър Бър на страницата VPP Портал

11 декември 2010

Magnifique, Lancôme



въведен 2008 г.
Eau de Parfum
Olfactive Group: Woody Floral Musk


Ноктюрно



аромат за протяжна пиано-бар вечер. Въпреки, че не се плаши и от дневна светлина, Magnifique отразява по-красиво нощните светлосенки. Не подканва арогантно, а хвърля кадифена ръкавица. Твърде много чувство има в аромата за да е офис или ежедневен, както и за да е подходящ за съвсем младата публика. Елегантното вечерно облекло, за което апелира Magnifique, стои много по-добре на дамите над 25. На тях им прилича и дълбочината и чувствеността на уханието. Наметната с Magnifique, жената се чувства наистина великолепна, той влияе на самочувствието градивно като добре поднесен комплимент. Достатъчно луксозен е и за да накара своята дама да се чувства недостижима.


Пикантно подправени


са връхните нотки на Magnifique. Шафран и кимион правят истински екзотично ароматното начало. Присъствието им в развитието е точно балансирано, както едно добро предястие настройва апетита. Не е за вярване, че в ароматната структура на Magnifique няма посочени плодове. След силно летливите връхни нотки се усеща фруктозната сладост, но и резливостта, на една добре узряла вишна. Какъвто и да е плодът обаче, пръска свежи искри в прелюдията към ароматната сърцевина. Роза и жасмин са цветните компоненти в аромата, но са интересно представени. Сякаш не с парфюмното им масло, а с въздуха около тях самите – толкова са нежно прозирни. Топлата, дългосъхнеща база се дължи на сандалово дърво и ветивер, отчетливо доловими.



Не разбирам защо


е причислен към Woody Floral Musk този аромат. Не долавям същинското дървесно присъствие на земните аромати от тази група. Напротив, Magnifique е въздушен, ефирен и топъл, заради което бих го определила ориенталски. А заради пикантното начало бих добавила и spicy в описанието му. Трайността му е добра, без да е забележителна върху моята суха кожа. Радвам се да притежавам този великолепен аромат, без да съм убедена, че ще го подновя като свърши. Липсват му сякаш характерност и най-вече плътност, въпреки, че е качествен и луксозен. За ефирни настроения обаче, е незаменим.

Няма коментари:

Публикуване на коментар