Добрата критика е лично мнение, поднесено интелигентно. Интервю с критика Чандлър Бър на страницата VPP Портал

10 октомври 2010

A Scent by Issey Miyake, Issey Miyake




Eau De Toilette
на пазара от август, 2009 г.
Olfactive Group: Floral

Натуралистичният подход


на японския дизайнер, е белязал аромата с характерната за чистата природа специфика. След като е бутилирал уханието на водата с предишни свои разработки, сега целта е била красотата на въздуха. Разбираемо е желанието – дизайнерът е бил очевидец и е оцелял след атомната бомба в Хирошима. Нищо чудно, че иска да запечата чистата природа и в парфюмен вид. Трудно ще сбъркате аромата с масата ухания, излезли от матрицата – този мирис не държи да се хареса непременно, не раболепничи безгръбначно около всички потенциални потребители. Той е по-скоро телепортирано пътуване обратно към корените на човека, към неговата естествена среда и чист мирис, към лукса на непосредствеността.


Динамичните картини,


описващи еволюцията на индивида, респективно на историята на ароматната индустрия се сменят в низходящ ред, докато достигнат некомерсиалните времена на разкрасяване. Ароматът се нанася с усещането за скъпа колекция луксозни сапуни, преминава през свежо цитрусово присъствие, за да се свие до мириса на чист, домашен сапун. Грижливо измит, добре изварен домашен сапун, който запечатва в току-що нарязаните си калъпи естествените неща от живота. Този домашен сапун, чиято тайна отнесоха предишните нам поколения, оживява в спомените ми, щом стигна до основата на аромата. Дотам стремглаво прелитам през луксозната комбинация жасмин – зюмбюл, после набързо през освежителната сила на лимона, за да стигна до тръпчивостта на кедър и смола.


Интригуващо ухание,


с характерна индивидуалност, която обаче не заплашва да засенчи вашата собствена, а само да я подчертае с природен маркер. Не пропускайте да тествате, ако сте отегчени от силно цветните или глюкозни аромати, ако сте нестандартни в своето поведение и реакции. Най-точно ще ви подхожда този мирис, ако сте лекар или друг, който трябва да успокоява хората около себе си – така ще представлявате природата, която знае как да лекува и разкрасява, но към която питаем страхопочитание.

1 коментар:

Анонимен каза...

Wow!

Публикуване на коментар