Добрата критика е лично мнение, поднесено интелигентно. Интервю с критика Чандлър Бър на страницата VPP Портал

09 октомври 2010

Forbidden Rose, Avril Lavigne



на пазара от юли, 2010
Еau de Parfum

Olfactive Group:
Floral Fruity Gourmand


Интригата извън шишето


Загадка няма в тази парфюмна течност, а в едноименната игра-приказка, създадена за промоция на парфюма. Ако имате търпението да се сборите с регистрация, недоизпипани функции на интернет – страницата, чакане на новото за седмицата ниво, играенето на криеница – може и да откриете забранената роза. За целта трябва да събирате всички намерени в забранената градина предмети. Най-добрият ще бъде удостоен със среща на живо с Аврил Лавин. Много оригинален маркетингов трик, признавам. Нещо такова - отвличащо вниманието, му е нужно на този парфюм, понеже забранена роза няма в самото ухание. Истината е, че нищо забранено няма тук. Нищо мистериозно, нищо разтърсващо с ароматна оригиналност. Поредният семпъл коктейл на новото време, прицелен право в масовия потребител, но най-вече във феновете на певицата – дизайнерка на парфюма. Именно лоялността на почитателите трябва да бъде мобилизирана за да спаси от фиаско този нов продукт. В уханието се отразяват колебанията, които приписвам на красивата певица – да остане идол на тийновете или да се превърне в пълноценна жена. По същият начин ароматът се цели в най-младите потребителки, но наднича вече жадно в предпочитанията, съответно портмонетата на по-зрелите.


Не търсете роза

в съставките – няма я. Подвеждащото име препраща всъщност, към забранената ябълка от библейските времена. Именно ябълки – зелени и червени, може да откриете в този аромат. Връхните нотки са праскова, червена ябълка и пипер. В средата са зелена ябълка, лотус и хелиотроп. В базата са ванилия, шоколад, сандалово дърво. Така наречената пирамида на парфюмните съставки, тук е един най-обикновен квадрат – 3х3. Именно такова равнинно, без 3D ефекти е и усещането за парфюма. Прозирно и нетрайно е общуването на аромата с кожата, особено със сухата такава. На опитите ми за опън, издържливост и пластична деформация, ароматът се задържа единствено върху памучна вата. В ежедневието това означава, да подновявате на всеки половин час, за да ухаете като всяка втора – не очаквайте някой, дори с добре обучен нос, да отличи вашия парфюм.



Не вярвам - искам да тествам


Няма проблеми, тогава. На страницата http://www.avril-lavigne-perfumes.com/ все още обещават безплатна проба с доставка на вашия адрес. Съветвам ви обаче, да не рискувате непосредствено преди работен ден да изучавате парфюма. Нанесете преди да прескочите до кварталния минимаркет или докато чистите – така ще сте в абсолютен унисон със злободневието, което се изпарява от парфюма ви. Ако имате поотраснала дъщеря, тествайте и при нея - ще установите, че стои много по-добре. Ако ли пък решите да ми се доверите и да пропуснете теста, ще си спестите още една отметка в графата ви „ширпотреба”.

Няма коментари:

Публикуване на коментар