Добрата критика е лично мнение, поднесено интелигентно. Интервю с критика Чандлър Бър на страницата VPP Портал

17 юни 2011

Boss Intense, Hugo Boss




лансиран 2003 г.
Еau de Parfum
Olfactive Group:
Oriental Woody


Intense

в името задейства код червено у ловеца на силни ароматни усещания, даже и да не е така сигнално червен флаконът като този. Все ми се струва, че може още и по-интензивни, идейни и трайни аромати да ни предлагат. Тук Intense не си оправдава значението, освен ако не са имали предвид силно спиртното начало. Не бях обръщала внимание на надписа flammable* върху флаконите, а тук е с основание с големи букви написано. Изключая това запалимо опасно начало, Boss Intense е омекотен и неопределен дървесен аромат, с цветни оттенъци. Не бих го разпознала в куп подобни мириси, понеже няма отличителни и запомнящи се белези. Един от многото върху рафта. По учебник писан, но в учебниците не дават елементите на собствено творчество.


В етаноловото



ароматно начало би трябвало да разпознавам подправки и портокалов цвят. Има нещо такова – като премине взривната спиртна вълна, заради която мога да объркам парфюма с купен от супермаркета и не от Douglas. Има и нещо мъжествено в миризмата, заради което пък, проверих три пъти дали е дамски този парфюм. Силно летливо е за щастие и надолу ароматът ляга далеч по-рафиниран и женствено разкроен. Ванилия и роза от описаните нотки в сърцевината, усещам по нестандартен за тях начин – силно разфокусирани и отдалеч приловени. Интересни и неоткрояващи се. Дървесният остатък ми идва недостатъчно дървесен. Не разпознавам пачули, нито амбра. Топло и силно пудрено сандалово дърво е максимумът за въображението ми, а оттам и моят глас за зимен аромат.



С мненията


за прилики между Boss Intense и Deep Red (Hugo Boss), които изобилстват, се съгласявам охотно. Не и в частта им, в която Deep Red е определен за по-добрият от тандема. От собствената ми вишка погледнато, Deep Red е много по-осезаемо ванилов парфюм. Boss Intense може пък да обслужва стандартни парфюмни нужди на харесващите дървесно – ориенталски миризми, които нямат време и желание да се занимават с търсене на по-характерен аромат. Този си е хубав сам по себе си, но сравняван с нишови образци от олфактивната група, губи по критериите за идентичност. Масов парфюм за масовия ни вкус. Без опасност от изненади.
________________________________________________________________________________
* запалим (англ.)

Няма коментари:

Публикуване на коментар