Добрата критика е лично мнение, поднесено интелигентно. Интервю с критика Чандлър Бър на страницата VPP Портал

03 декември 2010

Fleurs d`Ombre Violette – Menthe, Jean Charles Brosseau



лансиран 2005 г.
Eau de Toilette
Olfactive Group: Floral Green


Толкова точно


отговаря на своето име този аромат, че описания почти не са му нужни. Комбинацията виолетки с мента е нежен, но много тонизиращ коктейл за лятото, въпреки, че виолетките асоциираме най-вече с пролет. Ментата тук носи толкова много стимулираща прохлада, че нямам търпение да се завърне горещото слънце. Или пък обратно – да се парфюмирам за да се постопля в летните си спомени. Сякаш не за определен тип жена, а за определен сезон е създадено това ухание с аромотерапевтична сила. В застиналия от мараня летен ден, когато движенията стават летаргични от горещината, мога да си представя жена от всяка възраст да носи Fleurs d`Ombre Violette – Menthe. Нужна и е само проветрива рокля с тънки презрамки, широкопола капела и весели сандали. Лоша или добра, млада или зряла, руса или брюнетка, жената в теменужно-ментовата сянка на този аромат е избранница на лятото.


За него


намекват още самите връхни нотки. Fleurs d`Ombre Violette – Menthe се нанася с аромата на пъпеш и то не плътен и нишестен, а зелен, сочен и меден. Охладените му резени са богато украсени със стръкове мента, сякаш за снимка подредени. Единственият недостатък на тази лятна снимка е силният етанолов фон. Нямаше да протестирам, ако така подреденото плато, беше залято с малко качествен коняк или уиски, но в случая се касае за доста по-евтин алкохол. Добре, че е силно летлив и се изнизва бързо, да не загрозява. Сърцето на аромата е наситено теменужно. Мастиленолилави виолетки, напоени с много слънце, с ненапудрени чипи нослета се оглеждат една в друга. Наивни по детски са виолетките от Fleurs d`Ombre Violette – Menthe, изобщо не разбират, че спорът им коя е по-красива е безсмислен. Всички те са дантелено прелестни, а доукрасен от белите цветя в средните нотки, букетът им става като от приказка. Базата на аромата е мускусно-дървесна, а съхненето пудрено. Този пудрен завършек е запазената марка на цялата серия Fleurs d`Ombre, която регистрирам.


Като минус


на аромата отбелязвам не само силното му спиртно начало, а и недостатъчната му трайност. За щастие, приемливата му цена, както и големите флакони, позволяват подновяването на всеки два-три часа за свежа порция прохлада. Fleurs d`Ombre Violette – Menthe е летен, но без препратки към морето. В него я няма морската сол и струята на бриза. Той е аромат за онези, които са останали в града и кръстосват прашните му улици. Прохладно парфюмирана с Fleurs d`Ombre Violette – Menthe, жената е като мираж, надигнал се от нажежения паваж. Чак когато ме подмине и ме разхлади нейният шлейф, разбирам, че не ми се привижда.

Няма коментари:

Публикуване на коментар