Добрата критика е лично мнение, поднесено интелигентно. Интервю с критика Чандлър Бър на страницата VPP Портал

05 октомври 2010

Secret Obsession, Calvin Klein





(в мрежата от 2008 г.)

Хищна женственост

би отивало като лого на това ухание, родеещо се с ориенталската цветна парфюмна група. Рязко, войнствено начало, от което ти се изпълва устата сякаш стоиш срещу сочен, добре узрял лимон. Не, не ме поправяйте – аз знам, че по етажите на този аромат няма декларирани цитрусови нотки. Може би сливите от повърхността дават тази закачлива възкиселост – сякаш още не са попили достатъчно слънце. А може би розата, наръсена със смляно индийско орехче дава този разведрителен тон. В парфюмното сърце жасминът заглушава туберозата, защото е зноен и сластен. Базовите нотки са също само две – амбър и сандалово дърво, но това не бива да ви подвежда. Точно това му трябва на уханието за да е добре балансирано. Всичко друго би натежало тук. Непосветеният трудно би повярвал, че не става въпрос за шипър – уханието е дълбоко, трайно и с подчертан индивидуализъм, характерни за шипровите гиганти.


Кой, какво, къде


Ароматът фамилиарно и откровено приканва към фриволности. Не го носете на първа среща, освен ако не искате да ви събудят с поднос кафе и кокетна вазичка с червена роза. Ако държите да сте в тон с парфюма си, забравете за памучното бельо и заложете на жартиери и дантели. Островърхото токче е просто задължително.
Бих спретнала една изненада на любимия – „прибери се възможно по-скоро” съобщение на мобилния, ярко заслепяваща спалня и аз по средата - в горното облекло, наметната само с няколко капки Secret Obsession.


Забранени плодове,

екзотични цветя, мистериозни дървеса – такова е рекламното послание, но това е и усещането, което носи парфюма – забранена експлозия, екзотични мисли, тайнствени погледи.

1 коментар:

Анонимен каза...

morkovianka:
Много особен парфюм.Мирише най-вече на подправки-чер пипер и индийско орехче.Но веднага след това усещам дъх на бели цветя-тежко разцъфнали.Като цяло,ароматът е приглушен,мек,меко падащ и обгръщащ.И да-много напомня на спалнята на Шехеразада-с всички свещи,които горят там,с енигматичния мирис,който е присъщ на Изтока.Но в него няма разточителство.Просто парфюмът на една ориенталска принцеса.

Публикуване на коментар