Добрата критика е лично мнение, поднесено интелигентно. Интервю с критика Чандлър Бър на страницата VPP Портал

15 декември 2010

Sculpture Delicate Fleur, Nikos




въведен 2010 г.
Еau de Toilette
Olfactive Group: Oriental Floral



Нежен,


но не наивен, а еманципирано женствен е този аромат. По един съвременен начин е интерпретирана цветната тема в парфюма. Букетът е пролетен, но необичайно интензивен за майски цветя, понеже е форсиран с много плодово - захарно присъствие. Въпреки тази наситеност, усещането за Sculpture Delicate Fleur е ненатрапчиво. Това го прави подходящ за ежедневна употреба от всички възрасти. Няма достатъчно тържествени акорди за да е празничен, нито пък достатъчно топлина за да е вечерен. Сезоните са му безразлични, но в най-студеното би зъзнал некрасиво. Непретенциозен ухажор е този аромат – никоя жена не му е безразлична. Не се цели в конкретен типаж, важен му е броят почитателки - стига да са жизнени и елегантни.



Плодов е



целият най-горен ред на ароматната пирамида - круша, мандаринов портокал, бамбукови листа. Въпреки това, усещането е за силно сапунено начало. Отличавам най-добре крушата – обагрена в жълто и червено, узряла и медено-захарна. Дълго се усеща тази сладост, дори в сърцевината където са лалета и момини сълзи. Странно, но средните нотки са по-неустойчиви от връхните. Момините сълзи се усещат, но не близо до кожата, а само във въздуха наоколо. Сандалово дърво и мускус биха били достатъчни на базата за да е типично топло ориенталска. В нея обаче има и силно присъствена бобова тонка, чийто дъх на окосено сено разхлажда и разпилява летни асоциации.Качествена, неспиртна композиция, в която липсва една трета щипка лукс - двете, прибавени по рецепта, са сякаш недостатъчни.


Категорично



не мога да се съглася, че Sculpture Delicate Fleur е ориенталски цветен аромат. Липсва онази разливаща се топлина в дълбочината на уханието, с която свързвам тази група. Заради силното плодово присъствие бих го причислила към цветно-плодовите аромати или просто към цветните. Футуристичният флакон е истинска радост за окото и отразява подбраното име – изящна скулптура на деликатното цвете. Противоречиви са усещанията ми за парфюма и дълго съставях мнението си. То се променяше от абсолютно одобрение до апатичност, но в крайна сметка остава в разширената ми класация. Харесвам го. Особено добре изсъхнал – тогава повтаря луксозното си сапунено начало.

Няма коментари:

Публикуване на коментар