Добрата критика е лично мнение, поднесено интелигентно. Интервю с критика Чандлър Бър на страницата VPP Портал

25 октомври 2010

Loukhoum Eau Poudree, Keiko Mecheri




Olfactive Group: Oriental Vanilla

Нахална гурме вариация


на едноименния парфюм - така е представена тази Eau Poudree версия в официалния сайт на японската дизайнерка. Мога да потвърдя частично това твърдение – нахален и гурме е наистина ароматът, но не познавам първообраза, за да сравня с него. Като недостатъчно авангарден го преценявам, а трайността му на дезодорант, както и идентичното усещане, което носи, правят цената от 80 долара за 50 мл. определено пресилена. Няма тържествени черти това ухание за да посегна към него преди официално събитие, а за ежедневен ароматът е твърде форсиран. Подходящият повод за този парфюм ми убягва, точно както и оптималната възраст и характерът на притежателките, които си търси уханието.


Карамелизирани пуканки



така мога да обрисувам началото на парфюма, а за да съм съвсем точна, ще добавя леко загорели. Интересната горчивина на този загорял карамел идва вероятно от захаросаните бадеми. На тях приписвам и дълбоко закодираният цианидов нюанс на горчивината, който се усеща особено добре върху блотер, но върху кожата се изгубва. Бързо проветрив е ароматът и тези начални горчивини се отдръпват безследно. В сянката на плътната парфюмна пудра от ирисови корени креят бяла роза и нарциси, чийто аромат е бледен и безкръвен. Оставен е ненаситен техният мирис – като в природата. Ще ги усетите за кратко преди да се настани господарски ванилията, примесена с мускус. Тази Мадагаскарска ванилия е трайна, но твърде суха. Чак докато утихне смирено, ще ви дразни сухотата й, а захарността й ще налага усещане за неутолима жажда.


Има носталгична нота

в този аромат, нещо от гардероба на майка ми и това вероятно е комбинацията ирис-роза, която бележи недалечното минало на парфюмната индустрия. Макар и да не е водеща сила в съзвучието, тази комбинация пречи на парфюма да е класно гурме и го превръща в неориентирано по възраст и темперамент ухание. Трудно ми е да не се вглеждам в различните нюанси, на ако все пак погледна аромата от птичи поглед, а не през лупа, ще усетя едно пролетно ягодово - черешово брюле, на което с удоволствие бих се насладила, но в близката кафетерия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар