Добрата критика е лично мнение, поднесено интелигентно. Интервю с критика Чандлър Бър на страницата VPP Портал

21 октомври 2010

Bogner for Woman, Bogner




на пазара от септември, 2010
Еau de Toilette

Сполучлива вариация

върху класическата плодово-цветна парфюмна тема. Според дизайнерската къща, специализирана в производството на спортни, зимни екипи, този нов парфюм преплита спортната елегантност, любовта към зимните спортове и природата, и трябва да е функционално моден. Не откривам зимата в това ухание и не мога да си представя слаломът на този аромат надолу по ски пистата. Далеч по-добре се вписва парфюмът в пролетно-летния сезонен диапазон - на студено красотата на неговите цветове остава недоразгъната. И да, спортно-елегантен е, но в смисъл ежедневен. Обобщен в една дума, парфюмът за мен е: масов.


Сочното плодово начало,



е цитрусово свежо, със слаб превес на портокаловата мандарина над червената ябълка и касиса. Куриозно, но факт: точно тези нескъпи връхни нотки създават впечатление, че парфюмът е по-луксозен от действителното. Освежителната плодова струя бива бързо заменена от пъстроцветието на зюмбюл, който изземва екзотичната дума на иланг-илинг. Заради това весело пъстроцветие, парфюмът изниква в представите ми като осмомартенски подарък за колежка, която не можем да пропуснем, но на която подаряваме с неохота. И все пак не мога да отрека, че този разноцветен зюмбюл, който доминира, е някак по-различен от пролетния, по-интензивен, по-алдехиден. В базата на парфюма са залегнали любимите ми кедър, ветивер, амбра и сандалово дърво, но от тях явно е спестявано – вместо да изсъхва красиво, ароматът започва да дразни с глюкозна акватичност. Дразни мен, но може би ще бъде оценена от любителите на добре маскираната аква нота в парфюмите.



Бих си купила парфюма,


единствено от нарцистични подбуди, ако името ми започва с В. Флаконът е именно във формата на тази буква и сигурно бих се чувствала специална да притежавам парфюм, който е един вид и за мен създаден. Понеже обаче, не съм Вили, нито Ванина, ще пропусна тази нова вариация на добре познатите масови парфюми, за сметка на нещо по-изразително характерно, по-плътно и по-трайно. Ще тествам обаче, мъжкият вариант от двойната серия върху съпружеското тяло – с този заскрежено син цвят, може би мъжкият парфюм ще е по-изявена зимна течнина. За любопитните прилагам цени. Тези без изрична отметка са валидни за дамския и мъжки вариант на Bogner:
♦ Eau de Toilette 50 ml 43,00 €*
♦ Eau de Toilette 100 ml 63,00 €*
♦ Body Lotion 150 ml 15,50 €*
♦ Shower Gel 150 ml 13,50 €*
♦ Deo Roll-on (Woman) 50 ml 13,50 €*
♦ Deostick (Man) 75 g 13,50 €*

Няма коментари:

Публикуване на коментар