Добрата критика е лично мнение, поднесено интелигентно. Интервю с критика Чандлър Бър на страницата VPP Портал

26 ноември 2010

Snow Diamond, MIRO



на пазара от 2009 г.
Eau de Parfum


MIRO Créateurs Cosmétiques


е почитана сред немската публика марка, която се продава в Дъглас веригата, но в средния ценови диапазон. Не би имало и друг начин – марката е немска, а германците тачат всичко свое. Snow Diamond е класиран на 492–ро място в един от популярните сайтове за оценка на продукти и успя да заинтригува дори мен, без да се чувствам длъжна на протекционистката политика към всичко произведено в Германия. Ароматът, както недвусмено говори и името му, е типично зимен. Той е едно от онези кристални ухания, които искрят като снега, но те прегръщат като топъл шал. Изтънчен е достатъчно за едно изискано всекидневие или за един празничен повод, а що се отнася до възрастовата граница Snow Diamond може да се похвали с безвизов възрастов режим. Дънки биха му стояли толкова добре, колкото и костюм, но само с елегантна блуза и обувки, маратонки биха го обидили.


Смил


или безсмъртниче се наричат цветята от връхните нотки на парфюма. Сблъсквам се за пръв път с тази компонента и я намирам много елегантна – незахарна, плътна, чувствена. Приятно подсолена и подправкова е средната редичка на уханието. Мускус и добре дозирана канела са за мен онези, които придават зимното излъчване на парфюма. В базата му са добре различими ванилия и сандалова дърво. Цялата тази комбинация наистина стопля, но по един красив начин, като мохерен пуловер с нишки от ламе. Топлото отнема голяма част от тази красота и превръща парфюма в поднос с канелени сладки с настъргана лимонова кора.


Изключително качество



и трайност на много добра цена е постигнато със Snow Diamond. Нищо в него не подсказва, че не е скъп и известен – няма спиртни или покъртващи нотки, а изящният флакон с нежни сребристи надписи и най-добрият пулвелизатор, който съм срещала, го превръщат в стилен и изключително подходящ подарък за една бяла Коледа. Ще се радвам, ако разбера, че е стигнал и до българския пазар, защото парфюмът заслужава компетентната публика, която може да намери там.

Няма коментари:

Публикуване на коментар