Добрата критика е лично мнение, поднесено интелигентно. Интервю с критика Чандлър Бър на страницата VPP Портал

06 декември 2010

Pure Style, Betty Barclay



лансиран април, 2010 г.
Eau de Toilette
Olfactive Group: Floral


За аромат,


който може да се намери освен в добра парфюмерия и в голям супермаркет, Pure Style се държи много достойно. Най-новото попълнение в колекцията ухания на Бети Баркли е с посвещение към самоуверените делови дами. Още с първото парфюмиране откривам, че ароматът има нужния за целта характер. Не раболепничи, заявява присъствие и дълбочина. Освен волева, дамата в ароматното огледало е и чувствена. Тя не се съпротивлява вътрешно на преминаващите през нея емоции, но умее да контролира тяхното изражение, защото съзнава, че е уязвима. На повърхността тя е премерена, дипломатична, но отстоява дръзко позициите си. Независимо на каква възраст е, но определено подминала двайсетте, тази жена е умна, широкоскроена, на разстояние от дребните неща.


Чистото,

свежо начало на аромата е резлив бергамот, пролетни фрезии и праскова, от която не долавям много. В средата са съчетани жасмин, момини сълзи и карибска магнолия. Жасминът от средните нотки е бистър и луксозно обработен, а момините сълзи не са простодушни и милозливи, а оперени и интензивни. Другояче казано, ароматът не е мелодраматичен, нито захарен като повечето аромати от миналото с подобни съставки. За неговата силна воля допринася кедърът от базата. Дървесното му, осезаемо присъствие държи аромата здраво стъпил на земята и реалистичен, плътен. Скритата чувственост, която споменах, идва от амбра, съчетана с мускус.


От ароматите


в цветното парфюмно семейство, които познавам, този е първият, който изучавам като непокорен и неподкупен. Типичните образци на флоралната група, дори най-прекрасните, са по-романтични и наивни. Допада ми тази отлика. Може би това е бъдещето на тази олфактивна група, за да не изостава от самостоятелната и силна, съвременна жена. Макар, че не го подаряват, Pure Style има достъпна цена, за която може да се похвали със забележителна трайност. Остава да се разпознаете в него.

Няма коментари:

Публикуване на коментар