Добрата критика е лично мнение, поднесено интелигентно. Интервю с критика Чандлър Бър на страницата VPP Портал

05 октомври 2010

Emporio Armani Lei, Giorgio Armani







(в обръщение от 1998 г., Olfactive Group: Oriental Vanilla)


Дискретност в офиса

Работите с костюм в некрещящи цветове? Токовете на обувките ви не размазват на пихтия монета от една стотинка? Червилото и лакът ви се забелязват само от въоръжени с лупа критици? Ето ви тогава един изключително подходящ аромат за офиса. С него ще излъчвате строга елегантност, която само ще подчертава острият ви ум и няма да привлича излишно внимание върху извивките на вашата женственост.


Ванила ориенталис

Сигурно така трябва да прозвучи на латински парфюмното семейство към което се числи Emporio Armani Lei – ориенталска ванилия. За ухото на непосветения това може и да прозвучи като лоша атестация, поне на мен в началото ми навяваше асоциации за забулена сирийка, която пече ванилови бисквити. Колко невежа съм била наистина?! В този дискретен и елегантен коктейл връхните нотки са преобладаващо плодови – ананас, бергамот, круша, мандарина, портокал, лайм. Смея да твърдя, че тяхната резливост подсилва класата на цветната амалгама в парфюмното сърце – момина сълза, жасмин, хелиотроп, ирисови корени.
Базовите нотки са амбър, тонка зърна, сандалово дърво, ванилия, мускус, кедър. Тяхното присъствие е сухо, пудрено, елегантно и ненатрапчиво.


Класика в жанра

Вероятно стана ясно, че този аромат не притежава поразяващ персоналитет, респективно идентитет. Ще го разпознаете, но ще се чудите за бога, как му е името. Нищо лошо в това! Парфюмът, според мен, е създаден за днешната работеща жена, чиято кариера е не по-маловажна от семейството й. Такава жена не се нуждае от трубадур, който да възвестява влизането й – тя бърза, успява, а нейният парфюм е дотолкова важен, щото да е ясно, че тя държи на себе си като една добре поддържана жена!

Потенциалната заблуда

Ако сте се заблудили, че името е гръмко и има нещо общо с империя или император, ако ви е прозвучало името като „Империята Армани”, то няма да е чудно да очаквате помпозен аромат. Истината обаче е, че „еmporio“ е най-непретенциозен универсален магазин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар