Добрата критика е лично мнение, поднесено интелигентно. Интервю с критика Чандлър Бър на страницата VPP Портал

27 февруари 2011

Hypnose Senses, Lancôme




въведен юни 2009 г.
Eau de Parfum
Olfactive Group:
Chypre Floral


За шипър


този аромат не е доучил. Далеч е от ценза на шиприте, губят му се няколко семестъра и дипломна работа върху дъбовите мъхове. Толкова често започнах да се оплаквам от псевдо цветни шипри, че се чувствам неудобно. Не знам вече и на кого да джиросам вината. В моя нос не я намирам, въпреки, че първо там я търся. Започвам бавно и системно да се усъмнявам в категоризациите, които публикува fragrantica.com. От тази парфюмна база данни препечатвам олфактивната група на всички парфюми, понеже в официалните сайтове на съответния аромат никога не е посочена олфактивна принадлежност. Лошото е, че и по тази база данни се водя, когато искам да открия нещо определено. При толкова институти за стандартизация, как пък не попаднах на такъв за олфактивна категоризация на парфюми. Ако разровя внимателно, сигурно ще намеря институт за стандартизация на шикалките и там ще е посечено коя шикалка е шикалка, и от коя ще се придобие най-много танин. Крайно време е някой да се заеме, ако не с другите парфюмни групи, то поне с чистотата на шиприте. Ако всеки новопоявил се цветен аромат, пък бил той и много добър, какъвто е Hypnose Senses, си припише шипрова корона, тази група ще бъде асимилирана безследно. Сега за него.


Стандартен


цветен аромат с високо качество. Мек, пригладен, универсален. Ежедневно комфортен, неизлагащ. Женствен. Изкусно и обилно подсладен, меден. Мисълта ми тече така схематично и безглаголно, понеже и парфюмът е схематичен, макар много красиво цветен. Елегантно присъства и не затормозява, въпреки противоположните мнения, на които попаднах. Не виждам как някой може да получи главоболие, при толкова рехава плътност, каквато има Hypnose Senses. Вероятно сладостта идва в повече, но парфюмът е по-скоро въздушно лек, отколкото тежък и гъст. Безопасен вариант, както за офиса, така и за свободното време. Нежно слънчев. Почти романтичен.


Свежо


цитрусово начало, подправено с розов пипер. Цитрусовите нотки са от женственият, неодеколонов вид. Силно медена сърцевина, с много и различни пролетни и летни цветя. Средните нотки ми напомнят упорито акациев мед. Толкова много мед ми е поднасял само Chloe (Chloe), но Hypnose Senses има по-съвременно звучене. В базисните нотки мога да предположа сандалово дърво, следи от пачули и петна от някоя смолиста съставка. Прочетох и за бобова тонка и не съм изненадана. Тя винаги внася летен въздух, който не липсва и тук. Основното ми усещане за Hypnose Senses е медено-цветно, а при добре изсъхнал аромат нежно пудрено. Ароматът е интензивен, но въздушен, с прилична трайност.


Така шаблонно


още не бях писала, но и парфюмът не ми предлага нищо извън шаблона. Не открих цветен шипър, какъвто очаквах. Любителите на мед и цветя го намират дори достатъчно характерен за парфюмна визитка. Харесвам основно пудреният завършек, но за него се налага да преодолея медената сладост, което не умея. За мен Hypnose Senses е безопасен, конвенционален аромат в красиво усукан флакон. За общ фасон.

Няма коментари:

Публикуване на коментар