Добрата критика е лично мнение, поднесено интелигентно. Интервю с критика Чандлър Бър на страницата VPP Портал

09 май 2011

Baby Phat Goddess, Kimora Lee Simmons




лансиран 2005 г.
Еau de Parfum
Olfactive Group:
Floral Woody Musk



Бившата



манекенка на Chanel, Kimora Lee Simmons, лансира този свой, първи аромат, шест години след като оглавява като президент и творчески директор модната къща Baby Phat. Ароматният прощъпулник може и да има претенциозно, божествено име, но ми прилича на самоцелен опит да се стъпи на парфюмния пазар. Само защото и другите дизайнерски къщи са там. Тази традиция си върви след Chanel, Givenchy и пр., обаче е крайно време някой да остави парфюмите на парфюмерите. Дори и те се задъхват да ни кажат нещо ново, а когато се прибавят и хилавите опити на звезди и дизайнери от всеки мащаб, на всяка цена да имат ароматно име, хаосът става пълен. За тоалетите на Baby Phat мога да се произнеса само ласкаво. Чест им прави младежкият, casual стил, в пълната гама размери и не само за Кейт Мос. Чувствам се нормален човек. За парфюма обаче, не могат да ме спечелят, както правят с L кройките си. Baby Phat Goddess е безхарактерен и отмит, белоцветен аромат. Опит да се флиртува с младата публика, като се препише оттук – оттам, от по-големите парфюмни имена. Опитът е точно като преписван от съседния чин – има нещо вярно, но е размито и нечетливо.


Гардения


и бяла роза отварят аромата. Мити, премивани, прецеждани, вяли бели цветя. Гарденията може да ми спре въздуха, когато е в нормална концентрация и е сред съставките, от които тичам в спринт. Дори такава душегубка и обсебница, я предпочитам повече, отколкото да я видя така унизена и измита. За роза, само мога да сънувам в този парфюм. Налага ми се бързо да правя изводи и да го разучавам, понеже трайността е с дължината на премигване. За мощ и интензитет не мога да се произнеса, остават под прага на чувствителността ми и не ги ловя отчетливо. Клонят около абсолютната нула. Люляк, зюмбюл и пипер има посочени в ароматното сърце на Baby Phat Goddess. Дали не са забравили да ги добавят като са ги описали, е нещо, за което не се наемам да твърдя обратното. Аз продължавам да чувам единствено хленчът на нещастна гардения. Опит за люляк, уловен през тръба с дължината на провода Сахалин - Владивосток, намерих наистина: в пристъп на великодушие. Baby Phat Goddess няма вкус – като изключим леко подсладеното начало, останалата му част е неутрална на вкус. Тоест, блудкава. Долавям мускът от базата, както и едва нагарчащи дървесни нотки, но нищо, което да оправдае класата на Floral Woody Musk.


Лъжлив аромат е,



успя да ме подведе веднъж – дваж, че е е повече от това, което е. Пробването преди придобиване е задължително, но не защото може да не ви хареса. Все се изтърпят някак двайсетте минути, в които се долавя някакъв мирис. Може да не одобрите как анонимно ще присъствате в тълпата с този парфюм. Звучи ми масово и изкопирано, вяло и апатично. Звучи ми като парфюм, който ще избере много млада жена, която няма време да се замисли, а ѝ трябва нещо ароматно в чантата. Колкото да не е без хич. Понеже не е и кич. Въпреки циркониите по флакона.

Няма коментари:

Публикуване на коментар