Добрата критика е лично мнение, поднесено интелигентно. Интервю с критика Чандлър Бър на страницата VPP Портал

08 октомври 2010

Armani Code for Women, Giorgio Armani




от 2006 г., Еau de Parfum,
Olfactive Group: Floral


Провинционална пасмантерия


Така се наричаха онези големи магазини, заемащи вторият етаж, над сладкарницата, на село или в малкия град. В тях имаше всичко – копчета, ципове, топове плат, дори копринени чорапи. Поради липса на отделна парфюмерия, в пасмантерията на село, можеше да си купи човек това или онова за разхубавяване или парфюмиране. За качество не сме придиряли – друго не познавахме за да правим сравнения. Точно въздухът от такъв провинционален магазин е загребал някой с шепи, дестилирал е и го е концентрирал, за да му лепне етикет Armani Code. Ако не сте съвременници на тези магазини или недоумявате за какво говоря, представете си просто магазин на Refan за наливна парфюмерия – облещени срещу вас, пошло разголени са всички миризми на природата.


Портокали


във всичките им разновидности може да разпознаете при отпушване на флакона – горчиви, сладки, още невързал портокалов цвят. Евтин жасминов извлек изригва моментално след това, при нанасяне. Сякаш някой любител алхимик е залял със спирт цветовете на жасмина. Не съм против експериментите от този род – дори и аз съм оборудвала своята малка алхимична лаборатория у дома, но не се опитвам да заблудя някого, че правя парфюм, когато съм получила спиртна настойка. Точната формула на този мирис явно се възприема за уникално фирмено ноу-хау, подлежащо на засекретяване, понеже данните за включените съставки са противоречиви. Спрягат се джинджифил и сандалово дърво в базата, и със сигурност присъстват – все отнякъде трябва да идва тази опосредствана, студено - пресована миризма на ароматни пръчици. Съобщени в пирамидалната композиция са също ванилия и мед. Ако сте ценители на тяхното присъствие в парфюмите, ще ви се наложи да почакате докато се уталожи базата, за да им се порадвате. Аз упорствах и бях възнаградена.


Сливане с тълпата

е неоспоримия ефект, който ще постигнете с впръскването на този аромат. Толкова е масовизиран, че чак е поевтинял в съзнанието ни, не в магазините. С това Code в името, подозирам дори завера за налагане на униформа сред дамите. Бих номинирала този аромат за родоначалник на утвърждаващата се тенденция на поевтиняване (не само буквално) на марковата парфюмерия.Трудно ще раздразните когото и да било с това непретенциозно ухание, свикнали сме с него като с бензиновите пари във въздуха и не го регистрираме. Не искате да сте една от многото? Знаете къде е душа. И наблегнете на ексфолиантите – посредствеността има свойството да е досадно лепкава.

Няма коментари:

Публикуване на коментар