Добрата критика е лично мнение, поднесено интелигентно. Интервю с критика Чандлър Бър на страницата VPP Портал

04 февруари 2011

Scent Sheer, CoSTUME NATIONAL




лансиран 2003 г.
Eau Fraiche
Olfactive Group: Oriental Floral

Не ме поразява


с чрезвичаен замисъл този аромат, не и с такъв, какъвто свикнах да ми поднасят нишовите парфюми. Няма го различното хрумване и странните съставки, но това не пречи на Scent Sheer да е добър аромат. Угодливо приспособен за масовия вкус, парфюмът е свеж до прозрачност, ефирен, невзискателен. Приемлив за всякакъв тип ежедневие, за голям възрастов диапазон и без акцент върху конкретен типаж женственост. За разлика от типичните аромати на Oriental Floral групата, които разпознавам по нежната топлина, Scent Sheer,е по-скоро тонизиращ, влюбен в лятото, щедро пилеещ усещане за чистота. Ако трябва да оприлича освежаващото му въздействие, няма да избера ледената плодова салата, нито акватичните препратки към море, защото и двете липсват. Ще го сравня с току-що поднесен фреш коктейл, с нектарена плътност.


Странно сочно


е ароматното начало на парфюма, нетипично за Oriental Floral . Връхни нотки на аромата не открих никъде описани, и щом се налага да гадая, то залагам на балансирани цитруси, украсени с листо мента. Няма описани и цветя, нито средни нотки срещнах някъде изброени, но в сърцевината на Scent Sheer, има според мен божури и иланг-иланг. Това го доближава като структура и възприятие до Pur Blanca (Avon). Базовите съставки на аромата са мускус и бяла амбра, и достигайки шеметно бързо до тяхната доминанта, мисля, че разбирам защо е все пак в тази парфюмна група аромата. Чувствеността им умее да се стеле наоколо и тихо да внушава женственост.


Добър избор



за едно пролетно лято, съм направила с този аромат. Няма да ме спечели за дългосрочен парфюмен абонамент, особено след като познавам по-достъпната Pur Blanca, но ще се парфюмирам с удоволствие докато свърши флаконът. Бих препоръчала Scent Sheer от гледна точка на разнообразието, но не и като извънредно оригинален, знаков или особено траен. Тривиална формула, която зависи как се носи. Облечена в добро настроение, лъчезарна жена, би озарила и аромата, не и обратно. Не очаквайте да сте изпъкнала част от тълпата, в която се препъват, но ще забележат, че ухаете чисто и свежо.

Няма коментари:

Публикуване на коментар