Добрата критика е лично мнение, поднесено интелигентно. Интервю с критика Чандлър Бър на страницата VPP Портал

14 октомври 2010

Charm Rose , Thomas Sabo



на пазара от август, 2010
Eau de Parfum
Olfactive Group: Oriental Floral


Респектирана


съм от прощъпулника на известния дизайнер на бижута на парфюмния подиум. По-скоро е летящ старт, отколкото неуверено прохождане. Този първи негов парфюм е част от колекцията Charm Club, включваща повече от 450 висулки (тип амулет) за гривни и колиета. Името не е случайно подбрано – освен талисман, дрънкулка, амулет – charm се възприема най-често с първото си значение на чар, обаяние.
Уханието разглеждам като застинало в неустойчиво равновесие между ретро и модерен парфюм. Носи всички белези на съвременните парфюми, за да има успех сред по-младите, но би се харесал и на ценителките на класиката в жанра. Дръзновен парфюм, в който не е спестявано.


Енергичното,


младежко звучене идва от връхните, сочни нотки на мандарина, боровинка и слива. В противовес на тези резливи плодове е включен единствено още прасковен цвят, за нежност. Началото на парфюма е изострящо сетивата, действа като освежаващ коктейл и дори разсънва. Не бих заложила на това начало, ако тръгвам на романтична вечеря. Ретро носталгията е представена от розата в сърцевината, която е маслено-знойна, сигнално червена и наелектризираща. Квартетът в средата, включва още жасмин, иланг-иланг, карибска магнолия, но тези три пригласят само на припева, така, че арията на розата да не е съвсем ретро солова. Плътното присъствие на парфюма е гарантирано от добре подплатения базов хастар – палисандрово, сандалово дърво, бобова тонка, амбра и ванилия за разкош. Наситеността на съставките в базата предопределя и добрата трайност на новия аромат. Ще се усещате дълго парфюмирана, без да търсите скришно място за подновяване.


Без да е уникално нова
,

формулата на Charm Rose радва с подобренията на познати от последните години аромати, с качествени съставки, с трайност, плътност и шлейф. Липсва му патина за да е съвместим с децентната атмосфера в офиса или друго строго професионално занятие, но пък е прекрасно тонизиращ парфюм за отпуска или разходка след изтощителен маратон. Ключовата дума, под която ще впиша аромата, е дръзновеност. Не пропускайте да тествате един нов дизайнер, който прави заявка на добър познавач на женския нюх.

Няма коментари:

Публикуване на коментар