Добрата критика е лично мнение, поднесено интелигентно. Интервю с критика Чандлър Бър на страницата VPP Портал

23 април 2011

Ferre Rose, Gianfranco Ferre




лансиран 2007 г.
Eau de Toilette
Olfactive Group:
Floral

Усещането


за déjà vu ме осени оше с отварянето на флакона. И не защото съм такъв специалист, че да разпознавам още от въздуха нотки и теми, а защото Ferre Rose копира много точно усещанията, познати ми от Romance (Ralph Lauren) и Comme une Evidence (Yves Rocher), които са сред любимите ми ефирни аромати. Чист и прозрачен като тях, но много по-сладък е Ferre Rose. Сладостта му не е като лапната бучка захар, след която опипваш с език дали всички пломби са по местата си, а е бонбонена сладост, тип Барби. Веднага ти се приисква да извадиш розовата поличка с волани, белите сандалетки и бялото чантé и да си навиеш косата на едри вълни. Може и да е за по-млади Барбита от мен този аромат, но пък как ми става розово от него - като с филтър, приложен върху картината около мен. Романтично, на границата на мелодраматичното настроение ми носи Ferre Rose и ако съм очаквала знойна и гореща роза, получавам аноректична и водниста, модерна.


Обяснявам си


тази покъртителна сладост с изцяло плодовите нотки от ароматното начало. Праскова, нар, портокалова мандарина и диня са носителите на Барби гена. Изтръпвам за секунди от приликата с пискливите плодове от L`Imperatrice 3 (Dolce&Gabbana), но за мой късмет тукашните фрукти не пискат така изкуствено. Запазват приличие, въпреки че и те се държат като ощипани кокетки, които си търсят внимание. Фрезии, воден зюмбюл и акватични рози откривам като стихне техният флирт. Воднистата сърцевина е тази, която най-много ми напомня за Romance (Ralph Lauren). Ароматът се избистря и става чист и елегантен. Съхне дълго и не натрапва нищо конкретно от своята база. Заглъхват само цветята, от които, според мен, фрезиите са по-гласовити от розите, въпреки недвузначното име на парфюма.


Пролетно


мечтателство и розово-бял сняг от овошки разнася този парфюм около мен. Има модерна и елегантна линия и е почти луксозен. Определено е слънчев и дневен аромат, без особена тежест, но с добра трайност и широк диаметър на усещане. Началото му е по-сладко, но бонбонината му се утаява сравнително бързо. Харесва ми оптимизмът и усещането за чистота, които дава изсъхналият парфюм и мога да изтърпя за кратко розовите очила, които ми надява. Преминава от Барби парфюм в парфюм за пораснали момичета, които не са забравили как се мечтае. Аква роза.

1 коментар:

Анонимен каза...

прекрасно описание,този парфюм е от новите ми любови с дъх на рози!моля да напишеш нещо за салвадор дали и по-точно за далисим и лагуна.

Публикуване на коментар