Добрата критика е лично мнение, поднесено интелигентно. Интервю с критика Чандлър Бър на страницата VPP Портал

05 март 2011

Noa, Cacharel



въведен 1998 г.
Eau de Toilette
Olfactive Group:
Floral Woody Musk


Перла


в бутилката, перла и в короната на нежните и хармонични аромати. Самата чистота и пролетното съвършенство са композирали в този невероятен парфюм. Празнувам бялото и фееричното с всяко парфюмиране с Noa и далеч не съм съгласна, че е само за съвсем младите. Въздушно ефирен и безтегловен е наистина, но достатъчно интензивен да отлепи стъпките ми и да ме поноси из въздуха. Олеквам и се радвам на всеки звук в мен и извън мен. Отпушват ми се сетивата и денят приема седефени отблясъци. Като да съм свалила тъмните очила и бялото да е заискрило от чистота и да съм пуснала слънцето в мен. Noa е лек, но не безплътен, нито безхарактерен – парфюм от различна категория е. Няма ги тежките, тромави пластове, няма упойващата сладост и високо октанови чувствености и плътности на най-често носените парфюми. Парфюмира ме и ме дезодорира, тонизира ме, но най-вече ме прочиства от задръстванията със зимни мисли и свръх аромати.



Една малка


планета с перла в средата е в ръцете ви. Така вярно ми се стори това мило послание на дизайнерите. В малката кристална топка на Noa има толкова много и така хармонично съчетани парфюмни ноти, че ми е трудно да отлича нечий превес. И все пак – фрезия и божур във връхните ноти пускат пролетта от бутилката. При това съчетани с мускус, който съм свикнала да виждам утаен на дъното. В Noa той дава такава изкусна пудра на цветята още от начало, че изтръпвам като пред майсторски нежна картина. Сливи, праскови и зелените ноти от повърхността нямат общо с традиционния начин, по който присъстват в парфюмните аромати. Ако изобщо ги долавям, то е само под формата на финна резливост. Бели, бели цветя и бяла пепел от роза в сърцевината, превръщат Noa в най-изящният белоцветен аромат, който съм помирисвала. Белотата на лилии, жасмин и момини сълзи не е болнична и анемична, а пълнокръвна и елегантна. Самите цветя не различавам поименно, но ги усещам приятно овкусени от подправките в базисните ноти. Кориандър, кафе, ванилия, тамян, бобова тонка, къдер и сандалово дърво – нищо от тази база не е само по себе си. Всичко е на крем – гладък и луксозен. Или ако предпочитате на тоалетно мляко. Защо не и на прекрасен, седефен сапун.



Поддържам


Noa в парфюмния си гардероб, като макароните в шкафа, колкото и кухо това да прозвучи. Не изпадам в паника като свърши флаконът, но попълвам липсата своевременно и при първа въможност. Не само, че не ми омръзва, ами като се залутам какво да сложа за един неутрален ден, знам, че ще посегна към него. Дълго дори стоеше в съзнанието ми като дезодорант, с което искам да кажа просто, че е чист и ежедневен. Нищо, че е най-вече пролетен или пък точно заради това, си шприцирам отгоре порция пролет при всяко тъмно настроение. Представяте ли си една зимна тълпа, течаща надолу по стъпалата за метрото? Посивяла от студ и тромава тълпа, която бърза да се скрие, а непослушен вятър е откраднал един бял шал и го търкаля из въздуха. Това е Noa, който води пролетта.

2 коментара:

Анонимен каза...

Имате страхотен усет за ароматите и интересен начин за представянето им. Интересно ми би било да науча нещо повече за Jeanne Lanvin Lanvin for women ...

Анонимен каза...

Благодаря ви.NOA---любимият ми парфюм,това е аромат,който ми подхожда,дава спокойствие и настроение.Толкова хубаво го описах те,че чак се расплаках от удоволствие.И вече не се чудя...пак ще е NOA!!!

Публикуване на коментар