Добрата критика е лично мнение, поднесено интелигентно. Интервю с критика Чандлър Бър на страницата VPP Портал

05 януари 2011

Femme, Hugo Boss




създаден 2000 г.
Eau de Parfum
Olfactive Group: Floral Fruity
(снимката е линк за увеличение)


Ето го


най-после представителят на цветно-плодовата парфюмна група, който ме покори безусловно. Повечето цветно-плодови образци успяват да ме подразнят с наивното и дори посредствено пресъздаване на темата си, с нелуксозен превес на плодовете. Femme е качествен и стилен аромат, със скъпо присъствие, без натрапващи се фруктозни нотки. Посветен на жената с главна буква, романтична и весела, мечтателка. Към този надслов, лансиран от създадетелите на парфюма, бих добавила още деликатната жена, с миловидно излъчване, със стил на поведението и женствени маниери. Точно както името на парфюма обещава, в аромата е отразена самата есенция на женската същност. В този смисъл, Femme няма задължаващ възрастов адрес, всяка жена може да се огледа в него – нежното момиче, младата дама, зрялата, чувствена жена. Не бих могла да си представя, че ароматът може да предизвика негативни реакции, дори и при най-претенциозните. Вярвам, че всяка от нас може да го носи и харесва независимо от останалите си парфюмни пристрастия, но най-вече да оцени колко гальовно, но и изискано е пресъздадена идеята за женственост.



Искрящо е



ароматното начало, но не е оставено под едноличната власт на плодовете. Към мандарината и касиса, на които са изтръгнати най-острите жилки, е добавена слънчева, пролетна фрезия. Именно нея усещам най-осезаемо. Пъстроцветието й прелива в нежната сърцевина от роза, жасмин и лилия. Така хармонично прелива, че няма никаква дразнеща разграничителна линия между плодове и цветя, респективно между връхните нотки и ароматното сърце. И цветята не са оставени буйни и диви. Филирани са им бретоните, подравнени са стръковете и букетът им звучи хомогенно, без солови партии. Мускус, лимоново дърво и кайсия са посочени в базата на парфюма. Различавам лимоновото присъствие, но не като същинско цитрусово. Няма я остротата, присъства само свежестта, като лимоновата свежест на изсушена маточина.


Посягайки


към Femme, знам че поверявам посланието си в добри ръце. Знам, че ще ухая стилно и необсебващо. Няма да има агресивна покана в излъчването ми, но ще присъства интригуващата загадка на женствеността. Ще се чувствам чиста и ефирна на фона на повечето тежки или захарни ухания в тълпата. Ще усещам парфюма си като нежен копринен шал около врата, не като драпиран шлейф зад мен. Парфюм за елегантен ден.

3 коментара:

Анонимен каза...

На фона на парфюмните различия между нас, които макар и еднолично регистрирах, това ревю е много приятна изненада- още повече че е на един от любимите ми парфюми :)
Свеж, елегантен и ненатрапчив. А и по- важното- не бях помирисвала негови реплики (не обичам твърде популярни парфюми), та беше любов от първо помирисване.

А днес идвам до Аромастилницата с идеята да се възползвам от поканата "Поръчайте си описание" :)
От пролетта кръжа около два аромата от Прада: Infusion d'iris и Infusion de tubereuse. Все не ми стиска да ги взема...
Приятелят ми каза че първия бил твърде студен за емоционално създание като мен, а другия бил много сапунен и ми стана любопитно какво ли ще мисли някой друг за тях. Особено разбирач с остро перо :)

И още една опция, в случай че горните два не предизвикват интерес: моята бонбонена любимка Rose essentielle от Bulgari.

Благодаря много че правиш този страхотен блог! Чета редовно и с удоволствие, така ще бъде и занапред :))!

Успех в парфюмните и непарфюмните начинания :)!

Поздрави, Пепи.

Анонимен каза...

P.S. Видях че съм пропуснала поста за So You- прочетох го и моля да бъда извинена за молбата за ревю на Infusion de tubereuse! Предполагам че изследването на този аромат няма да е особено приятно.
Поздрави, Пепи.

Натали Никол каза...

Напротив! Всеки аромат си заслужава. Дори изявено туберозния. Приемете, че и трите посочени парфюма ще бъдат интервюирани, специално за Вас! Благодаря за проявения към страницата интерес.

Публикуване на коментар