Добрата критика е лично мнение, поднесено интелигентно. Интервю с критика Чандлър Бър на страницата VPP Портал

20 октомври 2010

Neonatura Cocoon, Yves Rocher




създаден 2006 год.
Eau de Parfum
Olfactive Grouр: Oriental woody

Странна


намирам жената от този флакон: стриктна, с отсечени движения, по-често в панталон облечена. Атипично несуетна, глуха за моди и обществени шаблони, немногословна. Трудно ще убедите тази жена в каквото и да било – тя няма да спори с вас от добро възпитание, но няма и да промени вътрешното си убеждение. Помислите й са чисти, а сърцето й е запазена територия само за най-близките. Тя може да ви стресне първоначално със своята рязкост, но веднъж пробита, зад тази нейна обвивка се открива деликатна чувствителност.

Заслужава си

да изтърпите прерязващото камфорово начало, което носи пачули , за да се възнаградите с кремообразния аромат на финия шоколад, точно както си заслужава да опознаете тази дръпната жена, за да я оцените. Скромната комбинация от кокосов орех, ванилия и пачули, съответно във връхните, средни и базови ноти, преценявам като нетипично съчетание, отразяващо малкото несиметрични неща в природата. Търсейки връзката на аромата с неговото име*, откривам символично обвитата в бодлива пачулена обвивка млечно бяла ванилия.

Поводи и сезони

за този аромат не са догматична норма, точно защото и той е нешаблонно уханен. За моите тесногръди, закостенели парфюмни усещания, той е по-скоро аромотерапевтичен. Ще го задържа за да изпробвам силата на пачули, която китайската медицина му приписва в борбата с мигренозните болки и настинките. С присъщата ми емоционалност и хаотична разпиляност бих се чувствала прекалено прецизно напъхана в това идеално обло шише, ако трябва да го ползвам всеки ден. Камфорът на пачули ми идва прекалено остър, а фината сладост на ванилията прекалено изтънчена. Трудна кореспонденция.

_____________________________________________________________________________
* cocoon (En) - какавида, пашкул; свивам се на пашкул, изолирам

2 коментара:

Анонимен каза...

Описвайки парфюма ти описа и мен :)100% ще го имам.Благодаря ти!

Анонимен каза...

Страхотен парфюм! Имах го и искам пак да го имам.

Публикуване на коментар